31 Mayıs 2013 Cuma

kakaolu saray sarması

çokkkk  koşturmalı bir haftadan selam......günlerin ardından koşmayı sevmiyorum aslında....günler benim ardımdan koşsa mesela=))))) bu zamanın getirdiği bir koşturmaca sanırım ....4 evladımın bu koşturmacadaki yeri yadsınamaz....dünü anlatayım mesela sabah sohbet öğlen ablamda gün akşam yemeğinde misafir ve ardından 4 veya 5 haftadır ertelediğimiz apartman komşularımla bende çay=)))) rutin ev işlerini saymadım fark ettiyseniz=) sanırım bu hızı seviyorum .....sanırım sağlıklı olduğumu hissettiriyor....
ayşemin masasından bi tarif.....bence pek lezizdi.....

kreması
1 litre süt
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı un
4 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya

tepsinin altına booolca hindistan cevizi

1 paket krem şanti
1 su bard süt
üzerine 2 tane muz(ince dilimlenmiş)
yapılışı
krema malzemelerini karıştırarak kaynatın fırın tepsisini hindistan ceviziyle bulayın krema pişer pişmez bekletmeden  dökün ve bir kaşık yardımıyla tüm tepsiyi kaplamasını sağlayın (krema biraz katı donmadan yapmanız gerek) soğuyunca çırptığınız 1 paket şantiyi üzerine sürün servisten önce muzları küp küp doğrayın kestiğiniz dilimleri spatula yardımıyla ikiye katlayın ......
ayşe masasının resmini beğenmemişti belki bu kolajı beğenir!!!!!!

berranin evdeki rutin hali=)

28 Mayıs 2013 Salı

ıspanaklı börek

her güne bir tarif demiştik demi!!!!! annebal yoğunluktan istediği bir çok şeyi yapamıyor....ama hala çok mutlu =) çünki sözünde duruyor ve her gün ezberini yapıyor=))) bu benim için mutluluk ....son 10 yılda kaç kez başlayıp yarı yolda bıraktım tahmin edemezsiniz.....tekrarım bittiğindeki yazımı merak ediyorum ve zamanını?????

ferhan ın masasındaki lezzetler yarım kalmış yazmamışım ......hemen ıspanaklı börek tarifini
yazıyorum.....

malzemeler
1 kilo yufka
sosu
3 yumurta
1 bardak süt
1 bardak sıvı yağ
iç malzemesi
yarım kilo ıspanak
yarım kalıp beyaz peynir
tuz kırmızı biber

ıspanakları güzelce yıkayın ince ince doğrayın 1 kaşık sıvı yağ eklediğiniz teflon tavada harlı ateşte karıştırarak kavurun altını kapatın ılıtın peyniri ve baharatlarını katın karıştırın 
yufkayı yarım ay şeklinde kesin sos harcını karıştırın her tarafı ıslanacak şekilde yufkayı sosla ıslatın
kalın tarafına ıspanaklı harç dan sıralayın ve yufkayı sarın tepsiye ister verev ister düz dizin kalan harçtan üzerine sürün susam serpin 180-200 derece fırında kızarana kadar pişirin

afiyetle..........


24 Mayıs 2013 Cuma

halleyli pasta

telefonun fotoğraflar bölümünde en sevdiklerimiz olur demi.....doğal olan budur .......ama benim fotoğraf arşivimde yemek pasta börek arada eşim ve çocukların fotoğrafları var.....şimdi ben en çok pasta ve yemeklerimi seviyorum =))))))zaman ayarlaması yapıp her gün tariflerle burada olmak gerek....her gün tarif ekleyecek kapasitem var=) bir gün o da olur inşallah......
bu hafta sağlıkla uğraştım en ufak bir acaba beni darma duman ediyor((((( kara ciğer enzimlerim sebepsiz bir şekilde yüksek çıktı  hemen metastaz mı diye araştırmalara başladım aynı gün doktor ertesi gün ultrason sonuç allah ın izniyle temiz çıktı ......elhamdülillah ....
lütfiye nin farklı sunduğu halleyli pasta asıl tarif büyük borcama yapılıyor.....lütfiye sunumu farklılaştırmak adına kuplarla ikram etti bize.....

malzemeler
1 litre süt
5 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağından az şeker
1 paket toz şanti
ve 3 paket halley
sosu
1 paket dr oetker çikolata sosu
2,5 bardak süt
yapılışı
şanti hariç tüm malzemeleri karıştırın ve kaynatın soğuyunca toz şantiyi ekleyin 5 dakika mikserle çırpın 3 tane halleyi küp küp doğrayın kremanın içine katın borcama dökün önceden hazırladığınız sosu üzerine dökün servisten önce buzdolabında bir gece bekletin
afiyetle........



20 Mayıs 2013 Pazartesi

tahin helvalı kurabiye

tarif komşum aynur hanıma ait.....görüntüsüne bayıldık......kakaolu puding kurabiyenin içinden fışkırıyor gibiydi....ama asıl tarif te içinde kalması gerekiyormuş=))))) fışkıranda puding deyil helvaymış=))))
helvalı farklı bu tarifi denemek isterseniz buyrun tarif.....

malzemeler
125 gr yumuşak margarin
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tane yumurta (beyazı dışına)
1 su bardağından 2 parmak eksik pudra şekeri
1 çay bardağı süt
3,5 su bardağı elenmiş un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 kibrit kutusu büyüklüğünde kakaolu sade karışımı tahin helvası
3 yemek kaşığı susam (üzerine)
yapımı

yoğurma kabına tereyağ, sıvı yağ, yumurta  sarısı ve akının bir kısmını (Yumurta akından çok az ayırın) pudra şekeri, süt ve vanilyayı koyup karıştırın. Üzerine elenmiş unu, kabartma tozunu da ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurun üzerini örtüp 20 dk. dinlendirerek  dinlenen hamurdan küçük mandalin büyüklüğünde parç alar koparın. Helvayı kesme şekerden biraz daha büyük parçalara ayırıp hamurları avucunuzda incelterek ortalarına helva koyarak üstten büzüp kapatın. Yuvarladığınız kurabiyeleri önce yumurta beyazına sonra susama batırıp, kapattığınız kısım alt tarafa gelecek şekilde fırın kağıdı serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizin. (arzu ederseniz kurabiyeye farklı bir görünüm kazandırmak için bir top hamuru derin dondurucuya koyarak dondurun. Çıkarıp rendeleyerek yumurta akına buladığınız kurabiyenin üzerine serpiştirin) Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dk. pişirin soğuduktan sonra servis  edebilirsiniz ......
afiyetle

19 Mayıs 2013 Pazar

Deneme yazısı

Cepten deneme yazısıdır !!!!!!Teknolojik ablam denemiş olmuş.... Bende deneme postu yazıyorum
Leyra tam sevmelik oldu..... 
Gülrana ressammı olsa=)) 

18 Mayıs 2013 Cumartesi

rokalı salata

haftanın en az üç günü böyle lezzetli masalara otur.....sonrada sağlıklı besleniyorum de....ya da öyle zannet((((( çare bu masalara oturmamaksa tüm eş dostla ilişkiyi kesip ev hayatına devam etmem gerek.....
aslında yapılası yani=))) azıcık özleyelim birbirimizi=) desem de olmuyor olmadı olamadı....bunun bir çözümü varsa lütfen bana da söyleyin ...........

masaya gelirsek her şey o kadar lezzetliydi ki !!!! dişcinin ayşe emeğini sakınmamış annebala özel olsun diye döktürmüş.....biz de emeğe saygı duyduk ve hepsinin tadına baktık afiyetle yedik........
malzemeler
2 bağ roka
2 kase mantar
1 kase mısır
2 tane kırmızı biber
1 kase bezelye
sosu
limon yağ tuz ve sirke

rokaları yıkayın iri iri doğrayın mantarları bütün olarak limonlu ve tuzlu suda haşlayın soğuyunca doğrayın bütün malzemeyi katın ve karıştırın limon sirke ve yağı karıştırın servisten hemen önce üzerine dökün
afiyetle.....


14 Mayıs 2013 Salı

köpük kurabiyeler

bu günü süt taşırma günü ilan ediyorum!!!!!! itirazı olan varsa bile sussun =)))) 3 tencere süt ayrı zamanlarda ayrı ayrı taşırılırmı_??? bunun araştırmasını yaptım bugün) ve sonucu açıklıyorum evet taşırılabilir......ocak benden intikam alıyor=)))))) ahhhhh çok da severim temizlemesini ((((( sizi kurabiye tarifiyle baş başa bırakıyorum bana ocak temizlemek kalıyor=))))
tarif vanilya paketinin arkasında lütfiye kabartma tozu olmasa da risk almamak adına azıcık katmış tercih sizin ben tadını beğendim.....

yapılışı
3, 3_5 su bardaşı unu bir kaba alın üzerine 2 yumurta sarısı, 1,5 çay bardağı toz şeker 1 paket vanilya ,200 gr oda sıcaklığında yumuşamış margarin ve yarım çay bardağı süt ilave edin ve iyice yoğurun hamuru poşetleyip buzdolabında bir saat bekletin hamuru tekrar yoğurun 2_3 mm kalınlığında açın kurabiye kalıplarıyla kesip pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine dizin 2 yumurta akını ayrı bir kapta mikserle 2 dakika çırpın ve kurabiyelerin üzerine sürün 3 yemek kaşığı toz şekeri 1 çay kaşığı tarçınla karıştırıp kurabiyelerin üzerine serpin 170 derece ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin
afiyetle...........

12 Mayıs 2013 Pazar

baklava yufkalı revani

bugün anneler günü.....nedendir bilmiyorum benim için bir şey ifade etmiyor......365 günde ben bir tek bugün mü anneyim......hayır ben her gün anneyim bence her gün anneler günü =)))) mantığım böyle diyor bence haklı da.....tüketim toplumu olmak için bir neden olarak görüyorum .....ben her gün anneyim dünde aynı benim için bu günde.......
biraz önce gülrana ve sena yı mutfakta yakaladım=))) sürprizi mahvettin dediler=)))kahvaltı hazırlıyorlarmış=)
devam edin bir şey görmedim dedim =)
 tüm annelere gelsin bu beyaz gül....maddi olmayan tüm hediyeler bizim olsun..... bir gülümseme ......sıcacık bir bakış.....içten bir sarılma....ya da daha okula gitmeyen berranın kendince kutlaması yeterde artar...
sadede gelelim ve muhteşem tarifimize geçelim......
kek malzemesi
3 yumurta (1 inin sarısı üzerine)
1 su bard sıvı yağ
1 su bard irmik
1 su bard süt
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tane limon kabuğu rendesi

yapılışı
kek malzemelerini sırasıyla katarak çırpın dikdörtgen borcama 2 tane baklava yufkası serin 
hazırladığınız harçtan bir miktar dökün 2 yufka daha serin harcın üzerine 8 yufkayı bu şekilde bitirin 
kısaca 4 kat aralarında hazırladığınız kek harcı en üstte baklava yufkası kalacak
pişmeden önce kare kare kesin tam ortalarına yarım ceviz koyun 170 derece fırında pişirin
şerbeti
3 su bardağı su 
3 su bardağı şeker
kaynatın kek sıcak şerbet soğuk olacak
yanında dondurmayla servis edin 
afiyetle.........
not_ revaniyi sevmem şerbetli tatlardan haz etmem =)) ama bu tarif enfes=)
not_2 tepsiyi hafif yağlıyorsunuz harcı 3 ayırın ....



9 Mayıs 2013 Perşembe

fırında kabak tatlısı

bugünlerde eşim pek bir hamarat=))) bana çekmiş diyeceğim yalan olacak ....çünkü benden çokkkk daha maharetlidir.....bu iyi bir şey aslında ama bu kadar çok bilen ve her şeyden anlayan eşin olunca sen biraz daha zorlanıyorsun ....beğenilme olayın az biraz daha azalıyor..... ama 19 senede alıştık....annebal olmama vesiledir kendisi=)))
bu kolay ve lezzetli tarif de ona ait...londra da tek başına ramazan geçirdiğinde yapmış ve çok güzel olmuş bugünde evimize yaptı (aramızda kalsın ama bende tam sağlıklı beslenmeye başlamıştım )bir çatal aldım enfesti....
tarif için ölçü veremiyorum her şey göz kararı burada el lezzetinin önemi kadar kabağa da iş düşüyor kabak tatlıysa değmeyin lezzetine.....

kabakları soyun dilimleyin bir gece şekerde bekletin yüksek ateşte yaklaşık 10 dakika pişirin kısık ateşe alın çatalla kabağı kontrol edin biraz diriyken fırın kabına boşaltın 200 derece fırında kızarana kadar pişirin......
afiyetle

8 Mayıs 2013 Çarşamba

tarator

yıllardır içimdeki en büyük üzüntüyü açıklıyorum (((((( hafızlığımı tekrar edememek......büyük emeklerle bitirdiğim hafızlığımın değerini bilmemek....aslında hiç bırakmadım hep okudum hep tekrar yaptım ama sonunu getirmedim bitiremedim vs vs .....bir sürü neden sayabilirim ama çoğu bahane olur..... bilirim ki az sebat etsem olacak ama hep bir yerlerde bırakıyorum ......tekrar ederken 27.cüzde bırakmışlığım  var......sevgili eşimde en özendiğim taraftır su gibi hafız kendisi.....yıllardır hafızlığına verdiği önemi ve ehemmiyeti bilirim....ve içten içten kıskanırım sanırım.....ve şimdi tekrar yine yeniden başladım ezberime......sonunu görmek ve asla bırakmamak adına yazıyorum bakalım ne kadar sürecek ......zaman vermedim kendime ama ......söz verdim...söz verdim...........
tülay teyzemin masasından pratik ve leziz bir salata.....

malzemeler
4 tane patates haşlanmış
2 tane havuç
2 diş sarımsak
tuz zeytin yağ
4_5 çorba kaşığı katı yoğurt
dere otu
yapılışı
patatesleri haşlayın rendeleyin sıcakken yağını ve tuzunu ilave edin karıştırın (patatesin lezzetli olması için bu önemliymiş )havuçları rendenin ince tarafıyla rendeleyin yoğurdu ilave edin ve tüm malzemeyi karıştırın servis tabağına alınca dere otuyla süsleyin........

afiyetle..........

5 Mayıs 2013 Pazar

fırında sebzeli somon



akşam yemeklerimiz demiştik devam ediyoruz....dün akşam yemeğimiz.....daha doğrusu eşimin spesiyalitesi....
bizim somon tepsimiz de somon sadece baharatlanmıştı....eşim kendine ayırdığı somonla güveç yaptı....ben balığın yanına hiç bir şeyi yakıştıramıyorum.....balık ve salata yetiyor ......sevgili eşim patatesli soğanlı vs vs ne bulursa koyuyor ve öle seviyor.....yani dün akşam fırında iki tepsi vardı biri sebzeli somon biri de sade somon 
bizim tepsinin fotoğrafını çekmemişim....ama farklı olan ve tarifi olmayan buydu .....
malzemeler
1 tane somon (kılçığı ayrılmış ve parçalara bölünmüş)
1 tane soğan  
1 tane patates  
1 tane domates  
tuz kırmızı biber sarımsak 
1 su bardağı su
yarım limon suyu
yapılışı
soğan patates ve domatesi halka halka doğrayın soğan patates balık ve domates parçalarını sırayla üst üste  koyun baharatları suyu ve limon suyunu çırpın tepsiye ekleyin folyoyla üzerini kapatın 200 derece fırında yaklaşık yarım saat pişirin folyoyu çıkarın 15 dak daha pişirin 
afiyetle
hatice sena,hatice leyra ve berra nur..üç güzellik....

3 Mayıs 2013 Cuma

fırında patlıcanlı patates

işim gücüm tatlı ve pasta ara sırada börek ve poğaça tarifleri yazmak olmuş...... annebal yemek yemezmi çorba yapmazmı diye düşünenlere cevaptır bu yazı......
tatlı ve pastadan çok yemek yaparım aslında.....ama bana zevkli gelen kısmı pasta kısmı ....sanırım ondan dolayı burda daha çok tatlılar var....bir de görüntü olayı var tabi pastaların o ihtişamlı görüntüsüne kapılıyorum.....bir sebeb daha varmış şimdi aklıma geldi yemeklerin hepsi aynı=)))) soğan kavur salçayı kavur  ve malzeme koy al sana yemek=)))))))şaka bir yana akşam yemeklerimide eklemek istiyorum artık haberiniz olsun......
malzemeler
yarım kilo et
2 tane kuru soğan
3 tane yeşilbiber
3 tane domates
(eminim sarımsak da güzel olur ama ben hiç eklemedim)
kırmızı biber karabiber tuz
4 tane patlıcan
3 tane patates

yapılışı
(son zamanlarda ben eti önce haşlıyorum pişip pişmeme derdi olmuyor eti düdüklü tencerede 2 bardak suyla yaklaşık 15_20 dakika haşlıyorum haşlandıktan sonra suyunu süzüyorum )
haşlanmış eti tavaya alın 1 kaşık sıvı yağ ekleyin kavurun sırayla malzemeleri ekleyin ve kavurun baharatını ekleyin 2 bardak kaynar su ilave edin yaklaşık 15 dakika kısık ateşte pişirin
patlıcanları ve patatesleri kızartın havlu kağıda alıp yağlarını süzdürün yuvarlak borcama kızarttığınız patates ve patlıcanları yayarak koyun üzerine soslu et karışımını ilave edin suyu azsa 1 bardak daha ilave edebilirsiniz
tepsinin üzerini folyoyla kapatın 200 derece fırında 20 dakika pişirin
afiyetle.....


cretsizSayac.com kodu baslangici-->
hit counters