29 Haziran 2014 Pazar

zeytinyağlı yaprak sarması

ramazan 2..... dün akşam yatarken bir konu geldi aklıma ve dedim ki yarın sabah annebala yazayım herkes bilsin dedim....ama şu an hiçbir şey hatırlamıyorum ( ne garip bi insanım bir daha düşünmeyeyim boş yere her şeyi unutuyorum tamam da dün akşam ki uzun uzun düşündüğüm konudan esermi kalmaz beaaa..... kalmamış vahim bir durum bence.....

ve bugün sabah evdekilerin uyuduğu bir zamanda iftar için sarılan yaprak .....arkadaşım betülle tam iki saatte sardık .....ben son 10 dakikasında pes ettim bel ve boyun ağrısından....vefakar arkadaş betül tamamladı geri kalanı....herkesin yaprak sarma şeklini sevmem ama betül aynı benim gibi sarıyordu pek beğendim....en son yaprağı tek başına sarmıştım   belirli aralıklarla dinlenerek ve bir daha asla tek başıma sarmam sözümü  tutup betülle sardık ....ama yaprak da yaprakdı hani tokat turhal yaprağı geçen sene bu zamanlardaki turhal gezisinden almıştım.....ve bugün bitti.....son zamanlarda iç harcını kavurmuyorum ve evdekiler bu durumu çakmıyor....ve hatta beğeniyorlar ....kavurmak 2. bir işlem gibi ...kavurmadan aynı tadı almak bana karlı geliyor...daha az emek gibi .....

malzemeler 
2,5 su bardağı pirinç
3 tane soğan 
yarım demet maydanoz
1 su bardağı zeytinyağı ve ayçiçek yağı karışımı 
1 çorba kaşığı biber salçası 
1 çorba kaşığı domates salçası 
tuz karabiber kırmızı biber mor reyhan ve nane

malzemeleri karıştırın ve sarın  düdüklü tencereye önce kalan yapraklardan ve saplarından serpin sarmaları dizin üzerine kadar su koyun yarım çay bardağı sıvı yağ gezdirin düdüklünün sesi gelince altını kısın 20 dakika pişirin....
afiyetle
en son  yaptığımda düdüklünün altına kemik koymuştum zeytinyağlı olduğu halde pek yakışmıştı belki de lezzetli oluşu bu yüzdendi...... 

not iç harcı mümkünse bir gece önceden yapıp buzdolabında bekletilirse tadı 1 adım daha güzel oluyor


28 Haziran 2014 Cumartesi

unlu mercimek çorbası

ramazan1..... çorbasız iftar sofrası yoktur sanırım ....30 gün boyunca ne yapsam ne pişirsem endişesi tüm ev hanımlarında .....bütün zamanlarda öyle ama ramazan ayında başka ...sofranın tadı bile başka....tabi ev halkının çoğu oruçlu  ise ehemmiyet fazlalaşıyor..... bizim evde o evlerden biri berra hariç herkes oruç....herkesin sevdiği farklı çorba olmazsa olmazımız.....
ramazan boyunca aff ve mağfiretimizden başka düşüncemiz olmasa yemekler kendiliğinden pişip önümüze gelse .....sadece ibadetle meşgul olsak olmazmı acep.....gönül o zaman doyarmı ramazana.....

ve son zamanlarda mercimeğin her halini denedim ve bu tarifi çok kolay ve leziz buldum.....
sadece mercimek un yağ ve baharat ( ben kemik suyuda ekledim) soğan bile yok.....denemek isterseniz
buyrun tarif....

malzemeler ve yapılışı
tencereye 2 kaşık tereyağını koyun 2 çorba kaşığı un ilave edim 3-4 dakika unu kavurun 
1 tatlı kaşığı biber salçası 
1 tatlı kaşığı domates salçası ilave edin ve kavurun 
1,5 su bardağı kırmızı mercimeği tencereye ilave edin karıştırın 
üzerini geçecek kadar su koyun  2 su bardağına yakın kemik suyu koyun kaynatın
 su eksildikçe ekleyin kıvama gelince blendırdan geçirin 
üzerine 1 kaşık tereyağı kırmızı biber nane ve tuz yakın 
afiyetle......



camilerimiz birer kuran kursu oldu ....yaz tatili boyunca elimizden dilimizden kuranı düşürmeyelim inşallah...

27 Haziran 2014 Cuma

elmalı turta

yarın ramazan ayına kavuşuyoruz inşallah....bir heyecan bir sevinç....çocuklar dünden beri sahurda ne yapılacağına karar veriyorlar .....berra da herkesten söz alıyor 'beni de sahura kaldır tamammı' diyerek....
senam geçen yıl bütün ramazan tutmuştu bu yıl da niyetini almış....berra öğlene kadar oruçlu sonradan az biraz acıkınca öğle ezanıyla o da orucunu açıyor=) sena menemen yapmamı istedi ahmet yavuz da tost....bu gece menü belli .....

ramazan ayı farklıdır.... müslüman için farklı olmalıdır....günahlardan arınmak için fırsat....yardımlaşma için fırsat...imanımızı tazelemek güçlendirmek için büyük bir fırsat.....bu fırsat ayı hepimize hayırlar getirsin inşallah..... orucun huzurunu yaşayalım....mukabelenin gönüllerimize sunduğu muhabbeti yaşayalım....vermenin almaktan dahA üstün olduğunu bilelim....ramazan ayını Allahın rızasını almış bir kul olarak tamamlayalım.....İNŞALLAH.......

mutfakla alakası olan herkesin bir elmalı kurabiye tarifi vardır ve hep en güzeli odur deyil mi?   ben hariç!!! belki kurabiye yapamama sıkıntımdan dolayı belki de çevremdeki herkesin çok güzel yapması ...ömrü hayatımda toplamda iki sefer yapmışımdır o da pek güzel olmamıştır.....

bu tarif sevgili komşum sultana ait....her daim elmalı kurabiye yapabilendir kendisi ...iki ara bir dere konuya komşuya yetiştirir....şu an oğlu kerem müsaade etmiyor bu güzellikleri yapmasına ama gün gelecek sultan tekrar eski maharetli günlerine dönecek ....çünkü inşallah kerem büyüyecek.......

tarif küçük kenarı tırtıklı yuvarlak  borcama göredir

hamuru 
150 gr margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 tane yumurta
1 paket vanilya 
1 paket kabartma tozu 
yumuşak bir hamur oluncaya kadar un ilave edin 
hamur 10 dak kadar dinlendirin 
hamuru iki eşit parçaya bölün  yarısını yağladığınız kalıba bastırarak yerleştirin
içine hazırladığınız harcı yayın 
kalan hamurdan uzun şeritler yapın 
kafes şekli vererek  şeritleri yerleştirin
 1 tane yumurtayı çırpın şeritlerin üzerine sürün
önceden ısıtılmış fırında pişirin 

iç harcı 
4 tane elmayı rendeleyin 
5 çorba kaşığı şekerle pişirin 
altını kapatınca yarım su bard iri çekilmiş ceviz ve 
tarçın ekleyin karıştırın 
dilerseniz üzerine bol pudra şekeri serpin 



24 Haziran 2014 Salı

çikolata soslu chessecake

annebaldan eski bir tarif....dün masamızda bu lezzette vardı ...herkes tarafından çok beğenildi.....en çok fatmanurun yorumunu beğendim......liva ve mado birleşmiş ve bu chessecake ortaya çıkmış=) halam kızı rabia da son lokmasını yerken bunu senmi yaptın emine abla ben hazır sandım diyerek mutluluğuma mutluluk kattılar....biz çok beğendik siz de yapmak isterseniz....ben eski tariften farklı olarak bisküvili harca fındık kattım ......
birde tarifin adını yazarken 
yarı türkçe yarı ingilizce yazıyorum ya aslında hiç sevmiyorum ....bence olmuyor...ya cheesecake with chocolate sauce yazmalıyım yada çikolata soslu peynirli kek......ikincisi doğru ama pek iç açıcı deyil birincisi yanlış ama iştah açıcı =)başlığı düzeltmedim ama böyle düşündüğümü bilin.....
malzemeler
1,5 paket eti burçak
2 yemek kaşığı yumuşak tereyağ
24 cm lik kelepçeli kalıba yağlı kağıdı döşeyin tabanına robotta çektiğiniz burçak ve tereyağını bastırarak yerleştirin buzdolabına koyun
1 su bardağına yakın iri kıyılmış fındık 
keki
2 paket pınar labne
1 su bard tozşeker
2 çorbackaşığı un
1 çorba kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
3 yumurta
 malzemeleri sırasıyla ekleyerek karıştırın yumurtaları teker teker ekleyerek çırpın biküvili karışımın üzerine döküp 200 derece fırında 1 saate yakın pişirin son 10 dakikasında dereceyi 150 yapın keki pişirirken fırına sıcak su dolu bir kap koyarak pişirin 
üst sosu
1 paket pınar kremayı tencerede 3 çorba kaşığı damla çikolata ve 1 çorba kaşığı şekerle eriyene kadar 
pişirin soğuk kekin üzerine ılıyan sosu dökün ....

23 Haziran 2014 Pazartesi

fındık kurabiye



gaziantepten halam geldi.....gurbet halamdır kendisi.....en büyük oğlu ahmet tahir'e istanbul da nişan yaptı....dönüşte 20 saatliğine ankarada kısa bir mola verdi.....annem samsunda ayşenin yanında olduğu için yoktu ama geri kalan takım tam tekmil hep beraberdik.....halamın gelişlerini kalışlarını hep mutlulukla hatırlarım ....çocukluğumda halamın geldiği sabah hep beraber babaanneme giderdik....büyük sofralarla anında hazırlanan yemeklerle bir sürü çocukla yaşanılan sabahlardı....bugün az biraz andık ve özlediğimi fark ettim o zamanı çocukluğu halamı ......gurbette akrabasızlıktan yakındı.....özlemi anlattı .....31 yıl olmuş gelin gideli ....zaman arttıkça alışmak yerine içine koyuyor sanırım .......canım halam sen bizim gurbet halamsın öyle de kalacaksın sanırım ...... bu dünyada komşuluk yapamadık ama öbür dünyada komşu olalım inşallah ....ne dersin? 
yazıyı okuyunca zamanında komşuluk yaptığım annem kadar yakın ikbal halamı unutmayalım.....hala konusunda benden şanlısı yok sanırım bu yazıdan o anlaşılıyor......seviyorum sizi.......

ve bugünkü masamız ....her şey çok lezzetliydi..... ve fatma yengemin yaptığı fındık kurabiye dillere destan oldu .....mini mini bir atımlık kurabiyeler....ve tadı enfes....ve bu akşama tarif annebalda diyerek söz verdiğim  gelin nurdan .....tarif sanadır.....

malzemeler ve yapılışı
250 gr yumuşak margarin
2 çorba kaşığı pudra şekeri
yarım su bardağı susam
1 su bardağı iri kıyılmış fındık
1 su bardağı nişasta
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu 
1 paket vanilya

malzemeleri karıştırarak hamuru yapın ....yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine kabuklu fındık büyüklüğünde hamurlar alıp yuvarlayın 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin (kızarmayacak) piştikten sonra sıcakken üzerine bol pudra şekeri serpin....ve sütlü kahvenin yanında lezzete hoşgeldin diyerek tadın....
afiyetle
not=bu kurabiyenin en önemli özelliği minicik olmaları mümkün olduğunca minik......
not=ölçüler tam kıvamı gelsin diye artı un eklemeyin 


,

22 Haziran 2014 Pazar

kıymalı nohut

dün bloğa yazı yazdıktan sonra eski yazıları ve yorumları okudum .....uzun zamandır artık bloğa yazmayayım yeterli bir hatıra defteri oluştu yapacak yeni tadlar da azaldı zaten kimse yorum da yazmıyor diye düşünürken ....iyiki de okudum ve size rağmen sessizliğinize rağmen iyiki de yazıyorum .....bir çok yazıyı hatırlamıyorum bile....öyle cümleler kurmuşum ki vayyyy bunu benmi yazmışım dedirtti bana ama bazı yazılarda var ki bunu neden paylaşmışım dedim ama iyi ki burdayım dedim..... benim kadaar çabuk unutan birine gerekli böyle bir anı bloğu.....arada serpme tariflerde olsa çoğunlukla hatıra olmuş .......sevdim ben bloğumu ....kaldığı yerden hızla mutlulukla tariflerle devammmmm...
bir de unutmadan 3 ay pastasız mayasız devam demişim ve en çok 10 gün dayanmışım giden -2900 u almak için son günlerde abartılı yiyorum ne görürsem ne istersem mesela dün akşam saat 9 da 2 peynirli poğaçayla 2 tas kremalı patates çorbası yedim ve 1.siyle doymuşken öylesine yedim ......yazık ama emeğe  yazık....

bugünkü tarif çok mutlu olduğum kudretin masasından yayınlamayı unutmuşum .......bugün yapacağım inşallah....sizleride bu güzel tariften mahrum kalmayın istedim .....

malzemeler ve yapılışı 
2-3 su bardağı geceden ıslatılmış nohut
300 gr kıyma 
3 çorba kaşığı sıvı yağ
2 tane soğan 
1 çorba kaşığı biber ve domates salçası karışımı 
3 tane sivri biber
tuz karabiber nane kırmızı biber
süslemek için maydanoz

soğanları küçük doğrayın sıvıyağını tavaya dökün kıymayı ekleyin suyu gidene kadar karıştırarak kavurun soğanı ve biberleri ekleyin kavurmaya devam edin (ben çok kavrulmuş seviyorum kurumadan çatırdayana kadar kavuruyorum)kıymanın et kokusu gidene kadar kavurun  ama asla kurutmayın baharatlarını ve tuzunu ilave edin karıştırın haşlanmış nohutları ekleyin karıştırın 
maydanozla süsleyin 
afiyetle
not 
sıcak servisi daha güzel oluyor misafir gelmeden kıymayı akşamdan kavurabilirsiniz  misafirler geldikten sonra kıymalı karışımı ısıtın nohutla karıştırın hem kolaylık oluyor hem de lezzet bakımından daha güzel oluyor....



21 Haziran 2014 Cumartesi

Çok kakaolu kek


Bugün gülrananın sınavları bitti ..... Sabah erkenden yollardaydık .... Gülrana erkenden sınav yerinde olmayı seviyor:) okulda bilmediğimiz güzergahta olunca sabah sabah yollardaydık..... Babamız ramazan öncesi türkiye turunda ... Abimizde istanbulda olunca 4 bayan gittik sınava ...... Ve ilk defa bekledik kızımı hep bir yerlere gidip geziyorduk bu sefer bekledik bekledik...... Ve bitti ... Gülranam elinden geleni yaptı çalıştı ailecek şahidiz ..... Bundan sonrası tevekkeltüallah..... nereyi kazanırsa oradan mezuniyetinide burada paylaşırım inşallah.......

ve eve geldik ....sabahki uykusuzlukla ben tv izlerken uyuya kalmışım ....sevgili kızım sena ben uyur uyanık haldeyken benden kek yapmak için izin istedi bende hı hı dedim....normalde izin vermem ....annesinin bloğundan sade kek seçeneğini beğenmiş.... ama herşeyi kakaolu sever kızım ben gibi...... annem bu tarife kakao yazmayı unutmuş diyerek tam 1 su bardağı  kakao eklemiş(kakao hariç pişirme mutfak toplama servis etmede geçti kızımın ilk keki....ve bu fotoğrafları da kendi çekip yapmış bloğa koyarmısın bilmem diyerek gösterdi.....bende büyük bir zevkle sizlerle paylaşıyorum ....normal ölçünün 2 çorba kaşığı olduğunu duyunca şaşırdı.....bende şekerini az koydum sanmıştım dedi.....kakaodan dolayı acımsı bir tadı olmuş.....ölçüyüde öğrendikten sonra güzel tatlarını paylaşırım senamın inşallah.....
dün yazı yoktu bugünde tarif yok.........
okul birincileri kütüğe adını çakarlarmış ....1.olduk ve öğrendik bu geleneği......


bugün sabah ....ablalarını büyük bir sabırla tam 3 saat beklediler kah arabada kah okul bahçesinde.....




20 Haziran 2014 Cuma

arap kurabiye


bugün yazı yok....

malzemeler ve yapılışı

3 tane haşlanmış yumurta sarısı 
250 gr oda sıcaklığında margarin
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket vanilya
aldığı kadar un 

üzerine 
1 küçük çay bardağı pudra şekeri
1 küçük çay bardağı kakao
1 küçük çay bardağı nesguik

yumurta sarılarını ufalayın margarinle iyice karıştırın pudra şekerini ve 
vanilyayı ekleyin unu azar azar ekleyerek kurabiyenin hamurunu yapın 
170 derece önceden ısıtılmış fırında 15- 20 dak pişirin 
pudra şekeri kakao ve nesguiki bir kaba alın karıştırın 
fırından çıkan sıcak kurabiyeleri bulayın servis tepsisine dizin 
soğuyana kadar bekleyin 
afiyetle.......

15 Haziran 2014 Pazar

labneli poğaça

Ve 2. sınavda bitti kaldı 3. Sınav..... Bakalım bu sınavların sonucu gülranam nelere Nail olacak.... Beklemekteyiz..... Heyecanlıyız..... Umutluyuz..... 
Ankara'nın sıcaklığından haberdarmısınız? Inanılmaz sıcak .... Allah hayırlara çıkarsın inşallah..... Son zamanlarda annebal olarak yaptıklarımdan çok yediklerimi paylaştığımı gördüm. ..... Ben daha çok yaptıklarımı paylaşmayı amaç edinmiştim ama çevremdeki herkes bir Hamarat bir hamarat..... Ben bundan mutluluk duyuyorum ve sizin de haberiniz olsun istedim ......
İtiraflardan sonra tarifimize geçebiliriz ...... Sevgili Hatice ceniğin masasından ..... Fotoğraf görsel güzelliğini yakalayamamış olabilir ..... Ama lezzet konusunda annebal sonuna kadar teminat verir .... Fotoğrafını çekerken çok ehemmiyet vermedim çünkü hazır sandım ;(amma yedikten sonra anladıkkı Hatice'nin maharetli ellerinden çıkmış ....

Malzemeler ve yapılışı
1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1paket kuru maya
1 tane yumurta akı sarısı dışına
2 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Hamuru yaptıktan sonra
1 saate yakın mayalansın
avucunuzdan toplar çıkararak şekil verin lokma döker gibi
Küçük yuvarlak olacaklar
Yumurta sarısı sürüp fırında pişirin

soğuduktan sonra süzme beyaz peynir ve labneyle kıvam verin
peynirli karışımı içine ve kenarına sürün 
kenarını kıyılmış maydanoz ve ya dereotuna batırın 
afiyetle..........


13 Haziran 2014 Cuma

Mısır gevrekli krokan

ankara bir sıcak pir sıcak....geçen haftayı düşününce ayrı kıtalardaki mevsimsel değişiklik ancak bu kadar olur diyorum .....öğleden sonra bahçede oturduk ama güneş bizi rahat bırakmadı .....güneşsiz günleri sevmiyorum.....çok güneşli günlerde bunalıyorum....tuhafım çokkk tuhaf.....
sol bileğimdeki ağrı hafifledi....ilaçların faydası sanırım....pazartesi tekrar kan sayımı ve doktor beni bekler...

ve yapımı kopkolay atıştırmalık bir tarifle burdayım.....

malzemeler ve yapılışı
4 tane metro çikolata
2 çorba kaşığı bal
2 yemek kaşığı margarin ve ya tere yağ
4 su bardağı sade mısır gevreği

metro ları doğrayın tencereye alın kısık ateşte erimesini sağlayın 
balı ve tere yağını ilave edin karıştırın 
mısır gevreklerini biraz kırın 
tencereye ilave edin karıştırın 
kaşıkla kağıt kek kalıblarına koyun 
son işlemi yaparken ocağın altını en kısık ateşe getirin soğursa katılaşıyor....
afiyetle........

yoğurtlu patates salatası

ve okullar tatil......sevinçli ve neşeliyiz.....koca bir yıl bitti .....senaya göre çok çabuk geçen bir yıl olmuş hiç bir şey anlamadan geçmiş=) sabah kendi kendine söyleniyordu bu sözlerle.....gülranamın mezuniyetini annebal da kutlamadık neden olduğunu bilmiyorum ama yazmadım o koşturmacalı günü....hoş yağmur nedeniyle erkene alınan proğramdan dolayı kızımın konuşmasına yetişemedim....ona yetişemeyince mezuniyet benim için anlamını yitirdi sanırım ( 
sağlığın önemini dün bir defa daha anladım......bir gün önce hiç birşeyim yokken bir gün sonra sol elimi kullanamaz hale geldim.....sol bileğimin müthiş ağrısıyla hastanede buldum kendimi....bir kaç tetkikden sonra iltihaplı romatizma olabilir teşhisiyle eve geldik bileğim sargıda ve kullanamıyorum ....kullanmadığım zaman sargıda olduğu müddetçe sorun yok es kaza hareket ettirdiğim zaman bir feryadı figan(((( pazartesi tekrar doktorda olacağım tam sonuçlar için ....yine yeniden anlıyoruz ki şu hayatta en mühim şey sağlık sağlık sağlık.....

sunumun ehemmiyetini anlatan bir tarifle burdayım........ve bu güzel sunumla ilk önce gözlerimiz doyuyor sonra midelerimiz.....

malzemeler ve yapılışı

4 tane patates haşlayın rendeleyin
tuz ve sevdiğiniz baharatlarla tatlandırın
maydanoz ve yeşil soğan ekleyin karıştırın 
top top yapın ortasını oyun
3 tane havucu rendeleyin sıvı yağda kavurun
patateslerin üzerine doldurun 
üzerine sarımsaklı yoğurtla servis yapın .....

7 Haziran 2014 Cumartesi

Kestaneli truf

nerde yazdıklarımmmmm...........nerede azıcık ucundanda olsa tarif...........nerdeeeeee...........niye böyle oldu şimdi......bilgisayarı geri yükleme bile yaptım tarif gelmedi yazdıklarım hiç gelmedi(((( bu moralsizlikle bir daha da yazamam .....ısrar etmeyin yazamam .....yazmammmmmmm....
uflayıp pufluyorum ama tık yok.....olmuyor.....bu post böyle kalsın .....eğer sizde bi önceki tarif ve yazı varsa bana yollarmısınız =) çok mühim dermişim....sayfalarca yazabilirim bu olumsuz durumu ....vehametini....acı çekişimi.....
hatice ceniğin bana yolladığı tarifi kopyala yapıştır yapayım.....onunla idare edin......
Truf: ister kalmış keklerden ister ozel kek yapin (kekin icinde erimiş cikolata olursa nefis olur) keki rondodan geciriyoruz ve icine bir kutu pudra sekeriyle cirpilnis kremayi ekleyip yoguruyoruz. Icine ekstra kestane sekeri toz fistik veya findik eklenebilir.Kvami iyiyse hemen yuvarlayabilirsiniz. Yuvarlanmiyorsa bir saat dolapta bekletin. Erimis cikolataya bulayin servisten once biraz dolapta beletin. @annebal

bir sürü hatice sena............

4 Haziran 2014 Çarşamba

çilek soslu parfe

2013-2014 eğitim dönemi bitiyor......ramazan ayına az kaldı .....gülrananın sınavına günler kaldı....neler yaşayacağımızı bilmeden bunların heyecanlarını yaşıyoruz......bir söz duymuştum (hiçbir zaman tamamını hatırlayamam ama manası kısmen şöyle) biz belirli planlar yapıyoruz ama yaşadıklarımız ( hatırlayamıyorum toparlayamadım poffff....sil gitsin diyorum silmiyorum da ....çünkü bu anlamlı ve manalı söz cuk buraya oturuyor.....ben hatırlıyorum ama dile getiremiyorum yazdıklarım ifade etmiyor o sözü yanlış yazıp saçmalamakta istemiyorum.....kavgalarım ve hatırlayamadıklarım bana kalsın ....
siz aynur komşumun yaptığı kendisinin tadına bakamadığı lezzetinden emin olamadığı ( şeker hastalığından dolayı)ama sohbetteki arkadaşların ve benim çok beğendiğimiz tarife geçin....

malzemeler ve yapılışı 
2 poşet krem şanti
2 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 paket labne
1 paket vanilya
2 su bardağı küçük doğranmış çilek
sosu 
1,5 su bardağı doğranmış çilek
2 yemek kaşığı şeker

2 su bardağı çileği ve şekeri blendirda püre haline gelene kadar çırpın 
2 poşet krem şantiyi 2 su bardağı sütle çırpın  labneyi ve vanilyayı ilave edin mikserle karıştırın
çilek püresini şantili karışıma ekleyin şöle bir çevirin (aynur komşumun tabiri  yani çok fazla karıştırmayın şantiyi pembeleştirmeyin )
istediğiniz bir kalıb streçleyin şantili karışımı dökün üzerini kapatın buzlukta donana kadar bekletin 
 sosu rondodan geçirin suyunu hafif çekene kadar kısık ateşte pişirin ılıtın 
buzluktan parfeyi çıkarın servis kabına ters çevirerek alın üzerine sosu dökün
dilimleyerek servis yapın 
afiyetle...........




cretsizSayac.com kodu baslangici-->
hit counters