ramazan bitiyor.....son 7.....bu koşturmaca da bu sıcakta allahım yapılan ibadetleri ve duaları tutulan oruçları kabul etsin inşallah....
her gün taze pide ve ekmek alıyoruz iftar için ....ve hepsini tüketemiyoruz.....ben buzluğu ekmekle doldurdum aman kötü olmasın diye ......londra da ki arkadaşım mihriban daha lezzetli bır öneri sundu bana bende sizinle paylaşıyorumm....
yapılışı
bayatlamış ekmekleri küp küp doğrayın ekmeklerin miktarına göre sarımsak rendeleyin (bir ekmeğe 3 diş sarımsak)yarım çay bard zeytinyağı ekleyin 1 tatlı kaşığı kekik serpin fırın tepsisinde karıştırın hepsini ekmekler kızarınca fırından alın enfes çorbalarınızı daha da lezzetlendirmek için kıtır ekmekleriniz hazırrr
not-el lezzeti muhteşem olan arkadaşım mihribana tsk ediyor ve tariflerini beklıyorummmm
ben de yapıyorum bunu çok güzel oluyor, :)
YanıtlaSilben şu an yapmaya kalkıyorum arkadaşım paylaşım için teşekkürler
YanıtlaSilbende daha kücük kesiyorum tereyaginda kizartip soslu veya besamal soslu makarnalarimin üzerine süs yapiyorum. isterseniz bir tarifime bakin nekadar güzel görünüyorlar :)
YanıtlaSilsaygilarimla iyi bayramlar
http://pasasofram.blogspot.de/2011/04/findikli-peynirli-makarna.html
bende çok severim bu kızarmış ekmekleri çorbaların üzerinde..ellerinize sağlık ..
YanıtlaSilÇorbalara çok yakışıyor gerçekten. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...
YanıtlaSilbu bende bi ramazan klasiğidir emine hanımcım,ekmeklerin çok alınışından benimkisi de ama artık kızlarım alışmış bulundu ekmek alıp yaptığım da oluyo ;) ben tereyağ döküyorum fırından çıkarır çıkarmaz ;) mükemmel oluyo valla ;) sarımsak ve kekik de iyi fikirmiş ama ;) komşun aynur :)
YanıtlaSil