hayırlı cumalar....
bazen yazacak tarifim olmuyor bazen de tarif varken çekilen fotoğraf yüzünden bekletiliyor...bu tarif de fotoğrafın kötü olmasından dolayı bekleyenlerden ....iki ara bir dere çekmişim ve bakmamışım ( ama lezzet muhteşem ben böreği ılıkken seviyorum piştikten yarım saat sonra yenmeli ılık ılık ...bu tarif de aynen öyle çıtır çıtır lezzetlimi lezzetli siz fotoğrafın kusuruna bakmayın tadı mükemmel....
tarif komşum aynur hanıma ait el lezzetinin çokça olduğu bir tarif=)
yapılışı
1 yufkayı tezgaha serin
yarısına eritilmiş ve soğutulmuş yağ sürün ( her tarafına )
yufkayı katlayın yarım yufka olacak
az biraz daha bu katına da yağ sürün
yarım yufkayı sigara böreği gibi 4e kesin
peynir ve maydanoz karışımını yufkanın kalın tarafına koyun
kalın sigara böreği sarın
buzlukta 1 saat bekletip çıkarın
soğuk suya batırıp çıkarın
yağlanmış fırın tepsisine dizin
üzerine kalan erimiş yağdan sürün
190 -200 derece fırında pişirin
ılıkken servis yapın
afiyetle....
çok güzel gözüküyor en kısa zamanda deniyeceğim
YanıtlaSil