hayırlı cumalar...dün eklemem gereken tarifi bir gün gecikme ile ekliyorum ....instagramda eklediğim bu fotoğrafa kızım yorum yazmış 'anne bu fotoğrafları niye yayınladın kimse yapmaz ' diye
fotoğrafları eklememin sebebi her şey mükemmel olamayabiliyor annebal da yapsa bazen 2+2= 4 etmiyor) her zaman tutan kek tarifi bir seferde tutmayabiliyor ama buna rağmen sonuç güzel bir pasta olabiliyor....tadı o kadar güzel anlatamam ...muzdarip olduğum bir yönü var kaşıkla servis yapıyorsunuz tabakta muhteşem durmuyor ama bir çatal aldığınızda görüntünün çok da mühim olmadığını görüyorsunuz
neyse tam anlamanız için deneyip lezzetine bakmanız gerekiyor
tarif canım arkadaşım fatma bayrakçekenden yıllarca londra da yaptı yedik yetmedi ankaraya geldiğinde de yaptı ve afiyetle yedik seni seviyorum fatımam...bu sevgide bu pastanın önemi ne kadar onu bilemiyorum =))
malzemeler ve yapılışı
keki
4 tane yumurta
3 türk kahve fincanı şeker
3 türk kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
5 çorba kaşığı limon suyu
yumurta ve şekeri 5-6 dakika mikserle çırpın
şeker eriyince unu kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin
mikserle 1 dakika çırpın
tahta kaşıkla yavaşca karıştırın yağlı kağıd serdiğiniz yuvarla borcama dökün
180 derece fırında yaklaşık 30 -35 dak pişirin ( her fırına göre değişebiliyor)
kreması
1 su bardağı +2 çorba kaşığı un
1 su bardağı şeker
3 çorba kaşığı kakao
6 su bardağı süt (1kg)
3 yumurta
50 gr bitter çikolata
un şeker kakao toz halde karıştırılır süt ve bitter çikolata ekleyin
karıştırarak kaynatın
kaynattıktan sonra altını kapatın 10 dakika ılıtın
yumurtaları teker teker kırarak mikserle çırpın
yoğun kıvamlı bir krema oluyor
kremayı pasta yapımı bitene kadar ara ara mikserle çırpın
ara kreması
1 paket krem şanti
1 bardak süt
çırpın buzdolabında bekletin
yapımı
büyükçe yuvarlak bir kaba kremanın yarısına kadarını boşaltın keki ikye bölün parçalandıysa önemli deyil parça parça alarak kesin kremanın üzerine yerleştirin kabın kenarlarına gelecek şekilde dizin
yerleştirdiğiniz kek parçalarını kaşık yardımıyla sütle ıslatın
ara kremasını dolaptan çıkarın kekin her tarafına sürün kalan kek parçalarını
şantinin üzerine dizin sütle ıslatın kalan kremanın hepsini kek parçalarının üzerine dökün
üzerini streçleyip dolaba kaldırın muhakkak bir gece bekletin
yoğun çikolata kremalı muhteşem pastanız hazır
afiyetle
dip not= ben bu pastayı sevgili komşum aynur hanımın yapmasını istiyorum =) o muhteşem el lezzeti neler katar bu güzelliğe acaba ?
Ahhh ben blogger olcam dusunebilyormusun..firinin markasindan firinin hangi katinda pisircegine ,hangi tepsiyi kullancagini,orta boy yumurta, falan filan 😂😂
YanıtlaSilemine hanımcım kaçıncı yazdığım yorum,google yiyo benim yorumlarımı hep sanırsam :( deniyceemi yazıyım sadece bu sefer,bakalım nolcek :(
YanıtlaSilBenim ünlü olabildiğim tek pastam,,, onu bile yapmıyorum artık, tadımız tuzumuz kalmadı,,, anılaaaarrr, dırırııııın, anılaaaarrrr, şimdi gözümde canlandılaaaarrrr.dırırııınn
YanıtlaSil