1 Aralık 2014 Pazartesi

vişne reçelli pasta

son zamanlarda tarif bereketi yaşıyorum ....hep güzel ve lezzetli masalar beni bekliyor....londra ya gitmeden bir kaç kilo vermek hayal oldu ....son zamanlarda londra yla ilgili rüyalar görüyorum hayırdır inşallah ben genelde rüya görmem görsemde hatırlamam ama bu londra rüyaları hep aynı hiç değişmiyor...ki daha önceki ziyaretlerimizde rüya felan yoktu .....
ve tarifimize geçelim .....bu hafta sohbet bende farklı bir tarif yapayım diye araştırma yaparken sevgili cahide jibeğin tarifine kilitlendim foto su ve tarifi güzel geldi yorumların hepside olumlu olunca yapmak gerekti....ama veli toplantısı sebebiyle sohbeti sultana devrettim ama pastayı yapmaktan kendimi alamadım yapmayı istememdeki en büyük sebeb yazdan kalma reçelimi kullanmaktı .....çok güzel oldu niyetime binaen bugünkü sohbetede götürdüm kızlar hazır sandı tadını da pek beğendiler teşekkürler sevgili cahide sultan ...


http://cahidejibek.com/2013/01/24/cikolatali-visneli-pasta/

   pandispanya malzemesi

4 tane yuımurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı süt
yarım çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı artı 1 su bardağının üçte biri un 
1 paket kabartma tozu 
 kreması
4 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
1 paket bitter çikolata 80 gr
150 gr labne 
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 su bardağı taneli vişne reçeli 
1 paket vanilya
sosu 
1 su bardağı su süt karışımı yarı yarıya
1 tatlı kaşığı un
1 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı şeker
40 gr çikolata
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 paket vanilin 

pastayı ıslatmak için 
1 su bardağı süt soğuk

  • şneli Çikolatalı Pasta nasıl Yapılır?
    • Öncelikle pandispanyayı hazırlayın. 
    • Yumurta sarılarını ve beyazlarını ayırın. Sarıları şekerle beraber  iyice beyazlayana kadar çırpın. Ben bu işlemi sıcak su dolu bir kabın içine karıştırma kabını oturtup yapıyorum.
    • Beyazları bir fiske tuzla beraber kar haline gelene kadar çırpın.
    • Şekerle çırpılmış sarının içine süt ve yağı koyup karıştırın. Yumurta aklarını ekleyip karıştırın.
    • Un, kakao ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyin ve hafifçe çırpın.
    • Yağlanıp unlanmış tepsiye hamuru döküp 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında pandispanyanızı pişirin.
    • Diğer tarafta kremayı pişirin. Bunun için tencereye süt, un ve nişastayı alıp karıştırarak pişirin.
    • Ocaktan aldığınız kremaya, labne peynirini, çikolatayı, pudra şekerini koyup karıştırın. En son vişne reçeli ve vanilyayı ekleyin.
    • Pandispanyayı ikiye bölün. İlk parçayı ayarlı dikdörtgen pasta kalıbınız varsa onun içine veya keki pişirdiğiniz kalıbın  içine koyun.Yarım su bardağı sütle ıslatın. Üzerine kremayı dökün ve yayın. En üste ikinci pandispanya parçasını kapatın. Kalan yarım bardağı sütle ikinci parçayı da ıslatın.
    • Dolaba kaldırıp en az 3-4 saat dinlendirin.
    • Çikolata sosu için: Süt, su, kakao, şeker ve unu alıp karıştırarak pişirin. Ocaktan aldığınız sosa, vanilya, çikolata ve tereyağını ekleyin.
    • Sosu pastanın üst kısmını kaplayacak şekilde dökün. Vişne taneleri ve çikolata kırıkları ile süsleyip servis edin.



5 yorum:

  1. Yarida biraktim okumayi tarifi: ))ama labne peyniri bitter cikolata gozume ilisti demekki kremanin orjinalligi ondandi cok guzeldi ellerine saglik eminecom...

    YanıtlaSil
  2. cahide sultanın her tarifi bence denenmeye deger.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  3. ben de tarif ararken cahidenin sayfasında bayaa takılıyorum cicim,maşşallah hiç durmadan bişeyler pişirip tarif yayınlıyo kendisi. bu kadar nası vakit buluyo anlamakta güçlük çekiyorum doğrusu :) deniyceem sen denediysen ;) :))))

    YanıtlaSil
  4. Ellerinize saglik. Blogunuzu izlemedeyim. Ben de bloguma beklerim. Sevgiler. :)

    YanıtlaSil

cretsizSayac.com kodu baslangici-->
hit counters