en sevdiklerimin arasında olan bu tarifi paylaşmak güzel .....en sevdiğim ayva tatlısını annem yapar bende zevkle yerim simdiye kadar yapmak nasip olmadı ama dr tulin hanımın annebal için adım adım fotolar ve tarifiyle çok daha kolay olacağını umuyorum .....
ben bile blog yazarı olarak tarifler adım adım fotoğraflayamıyorum ...ama tülin hanımın bu güzel fotoğraflarıyla işim çok daha kolaylaştı
teşekkürler maharetli dr tülin hanımcım.....ablam lezzetini o kadar övdü ki bu hafta pazar sonrası yapılacaklar listesinde
ayvaları soyun ikiye bölün çekirdeklerini çıkarın kararmamaları için limonlu suda bekletin
tatlıyı yapacağınız tencerenin dibine ayvanın kabuklarını 5-6 tane karanfil ve 1 tane tarçın çubuğu ekleyin
malzemeler ve yapılışı
ayvaları tencereye dizin
her yarım ayvanın çekirdek yuvalarına 2 şer tane vişne ve iki çorba kaşığı şeker ekleyin
limonlu sudan 1 bardak ekleyin kaynatın
kaynayınca altını kısın 1 saat sonra ayvaları ters çevirin
kısık ateşte 1 saat daha pişirin
altını kapatıp soğumaya bırakın
servis ederken kaymak ve vişneyle süsleyin
afiyetle
tülin hanım beni tarifleriyle şaşırtıyor ve bu tatlının devamında tencerenin dibindeki ayva kabukları tarçın ve karanfil bir kaba alın ayva kabuğu reçeli olarak kahvaltılarınızı süslesin hiç bir şeyi ziyan etmemesi de beni büyüledi
ellerinize sağlık tülin hanım yeni tariflerinizi bekliyorum :)
Ellerinize sağlık 😊
YanıtlaSil