21 Eylül 2015 Pazartesi

orman kebabı

yazısı hiç bu kadar bekletilen bir tarif olmamıştı ....sanırım tarifi yazmak yapmaktan çok daha zor gelen tariflerin kaderi bu annebalda....tarifi uzun uzun yazmayacağım ama bildik köfte patates tarifinden sıkıldıysanız renk katmak adına yapılası bir tarif


kıyma rende soğan maydanoz  çekilmiş ekmek ve baharatlarla köfte yapıyoruz
köfteyi  cevizden küçük yuvarlayıp az sıvı yağda çeviriyoruz
3 tane patatesi   altın sarısı renginde kızartıyoruz
1 tane havucu da hafifçe kızartıyoruz
fırın tepsisine köfteleri kızartılmış sebzeleri ve küçük kase ile bezelyeyi ekliyoruz
yarım kaşık salçayı 2 su bardağı suyla açın tuzu ilave edin tepsiye ilave edin karıştırın 
180-200 derece fırında çok kurutmadan yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz
afiyetleee

4 yorum:

  1. Güzel resimmiiş, çok yogunsun heralde...

    YanıtlaSil
  2. Imla eksikliginden, bazi tarifleri anlamakta gucluk cekiyoruzzz, sayin blogger

    YanıtlaSil
  3. Ben orman kebabini tek kisilik minik comleklerde uzerine kasar eriterek ikram ediyorum.sunum cok guzel oluyor

    YanıtlaSil

cretsizSayac.com kodu baslangici-->
hit counters