kek malzemesi
3 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı zeytin yağı
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı irmik
1 su bardağına yakın un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 portakal kabuğu rendesi ve ya 1 paket vanilya
şurubu
4 su bardağı şeker
4.5 su bardağı su
yarım limon
yumurta ve şekeri çırpın kabartma tozu ve un harici bütün malzemeleri ekleyip karıştırın
kalan malzemeleri katıp çırpın
dikdörtgen borcamı yağlayın kek harcını dökün
190 derece soğuk fırında üzeri kızarana kadar pişirin
şerbet malzemelerini karıştırıp kaynatın
kaynara çıkınca altını kısıp 20 dakika kaynatın
revani ılıyınca dilimleyin
revani ılıyınca dilimleyin
soğuk revaniye sıcak şurubu dökün
mis gibi kokulu kokulu harika olmuştur canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilMerhaba tariflerinizi çok beğendim. Blogumda çekiliş yapıyorum katılmak istersen beklerim. http://www.selmamutfakta.com/2016/02/bloggerlara-ozel-cekilis.html
YanıtlaSilŞerbetini portakal sıyuyla yapsak mı??? Burayla ilgili değil ama,,, profitrol yaptım yıllaaaar önceki tarifinden, dondurucuya içinin kremasını doldurup kaldırsam olur mu, hiç yaptınız mı ??? Cvp as soon as possible pls!!!
YanıtlaSilportakal suyuyla nasıl olur bilmiyorum ama tam tarifi yaparsan bu tarif çok güzel oluyor
Silbuzluğa hiç koymadım o kadar emek vermişin otur ye niye buzluga koyuyorsun =)))) bilimsel açıklama sanırım olur =)))
Merhaba, oktay usta yemek tarifleri olarak sitemizde geniş kapsamlı bir tarif yarışması düzenliyoruz. Sizde katılmak isterseniz kendinize ait olan tariflerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.
YanıtlaSilhttp://www.oktayusta-yemektarifleri.com/p/tarif-gonder.html