bu güzel lezzet hatice sena ma ait hiç yardım almadan yaptı ve pek beğendik hazır pastanın üzerine gelen misafir çok sevilir nurdoğan ve kızları da sevdiler sena her güzel olmuş eline sağlık yorumuna cevaben gerçektenmi diye soruyordu =)))evet gerçekten çok güzeldi canım kızım instagrama ve face ekleyin dedi ki hiç benden bahsetmemişin dedim seni annebala sakladım .....
bu yaz iki kısa tatil düştü payımıza okullar başlamadan armutlu yolu gözükürse 3 kısa tatil olacak=)
aksaraydan gelen misafirimle aksaray akhisar köyüne gittik beyler yok 6 kız 2 anneyle geçirilen 2 gün ahmet yavuz bize katılmadı bu kadar bayanla yolculuk yapmayı şanına yakıştıramadı sanırsam ))hamzayı tatile dahil etmiyorum çünki köyde bile yüzünü çook az gördük hep dışardaydı
ben balkonda salıncağın müdavimi olarak geçirdim geceleri...
2 akşam akhisar köyünde nurdoğanın
1 akşam aksaray da hava ablanın
son akşamda helvadere de mihribanın misafiri olduk
teşekkürler güzel anılarıma eşlik ettiğiniz için...
malzemeler
tabanı
2 paket burçak bisküvi toz halinde robottan çekin
1 su bardağı fındık
yarım çay bardağı süt
100 gr erimiş tereyağı
tüm malzemeyi karştırın kelepçeli kalıba bastırarak yerleştirin
kreması
360 gr labne
1 paket krema
labneyi ve kremayı çırpın
1,5 su bardağı şekeri ilave edin çırpın
4 tane yumurta birer birer kırın ve arada çırpın
4 yemek kaşığı un ve 1 paket vanilya
son 2 malzemeyi tel çırpıcısıyla çırpın
kelepçeli kalıbın dışını alimunyum folyo ile kaplayın
kremyı burçaklı karışımın üzerine dökün
10 dakika 200 derece
10 dakika 160 derece
fırın kapatılarak kapağını açmadan
1 saat bekletilir
üzerine 1 paket meyveli sos
afiyetle
belisırma denilen mekan farklı alttan ırmak geçiyor dogal ortama uygun yapısıyla begendim ....
nöbetlerde az ve öz fotoğraf çekmişim ahmet yavuzumun tekbirleriyle kısa videolarıyla yetinmişim
soldaki fotografı hatırlamıyorum ama olsı helvadere hasan dağı
Kizinizin eline sağlık. Denicem tarifi inşallah :)
YanıtlaSil