akraba günlerini de yapamadığımız şu günlerde böyle masaları unutmuşum...sevgili kudretin lezzet ötesi masası ....fotoğrafları çekerken kudret profiterolu soslamadım daha deyince beni benden aldı en sevdiğim ve özlediğim ve son zamanlarda yapmaya üşendiğim....bol muhabbetli bol bebekli bol lezzetli masadan selamlar efem=)
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
Yarım su bardağından biraz fazla zeytin yağı
4,5 su bardağı un
20 gr. yaş maya (bir paketin yarısı) Kuru maya kullanacaksanız 1 yemek kaşığı yeterli olur.
1.5 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
Üst Malzemesi
1 büyük soğan
1 adet kırmızı biber
1 yemek kaşığı biber salçası
Yarım yemek kaşığı domates salçası
1 cay kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı kekik
2 yemek kaşığı susam
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay bardağına yakın zeytinyağı
1subr.lorveya çökelek
Hamur mayalanırken biberli sosu hazırlayın. soğanı ve biberi küçük küçük doğrayıp zeytinyağıyla biraz soteleyin. (Soğan ve biber kızarmayacak sadece yumuşayacak)
Salça, nane, kimyon.kekik, susam, acı pulbiberi de ekleyip biraz daha kavurun.
Mayalanan hamurdan orta boy bir mandalina büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın. Elinizde yassıltın.Tepsiye dizip, üzerine harçtan .koyup yayın. .
180 dereceye ayarladığınız fırına biberli ekmekleri sürün.Ekmeklerin yan tarafları hafif kızarınca fırından alın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder