pazarın akşamından selam yazacağım amma öğrendim ki bugün 1 mayıs pazartesi =) konyalı evlatlar buradaydı cuma dan pazartesiye yedik içtik ve mehmet beyin sayesinde bahçe de yaptık bu işleri ...
ve bu günlerde 2 sefer yapılan pasta ....ahmet yavuz sabah dedi ki anne 2 tepsi olsa hepsi yenir =)) biz yiyelim diye bitirmiyormuş oğlum....evet benim de çok severek yaptığım pasta oldu kendisi...magnolya nın borcam hali diyorum blogda tarifi var ama taze çilekle azıcık değiştirdim
bu yaz çok yapılacaklar listesinde
3 çorba kaşığı buğday nişastası tepeleme
2 çorba kaşığı un tepeleme
1 çay bardağı toz şeker
hepsini tencerede karıştırın toz olarak
üzerine 1 litre süt
karıştırarak kaynatın
yarım saat bekledikten sonta 1 paket toz şantiyi
ilave edin mikserle çırpın krema hazır
arasına
yarım paket pötibör
yarım paket eti kakaolu bisküvi
rondoda çekin
arasına
1 su bardağına yakın iri çekilmiş ceviz
üzerine
robotun içine 1 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı şeker
10 15 tane çileği koyun
karıştırın ocağa alın pişirin
10 tane çileği doğrayın kremanın üzerine çilekleri koyun
üzerine pişirilen sosu dökün
buzdolabında en az 4 saat bekletin
ve afiyetle
bir kat krema bir kat bisküvi bir kat krema bir kat fındık yaparak malzemeleri bitirin
misafire yapılacaksa bardakta ikramı daha şık ev ahalisiyle yenilecekse kesinlikle borcam
( ya da biz öyle seviyoruz)
kesinlikle yapımı daha kolay yazması daha zor olan bir pasta
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder