1 Mayıs 2017 Pazartesi

çilekli magnolya




pazarın akşamından selam yazacağım amma öğrendim ki bugün 1 mayıs pazartesi =) konyalı evlatlar buradaydı cuma dan pazartesiye yedik içtik ve mehmet beyin sayesinde bahçe de yaptık bu işleri ...
ve bu günlerde 2 sefer yapılan pasta ....ahmet yavuz sabah dedi ki anne 2 tepsi olsa hepsi yenir =)) biz yiyelim diye bitirmiyormuş oğlum....evet benim de çok severek yaptığım pasta oldu kendisi...magnolya nın borcam hali diyorum  blogda tarifi var ama taze çilekle azıcık değiştirdim 
bu yaz çok yapılacaklar listesinde

3 çorba kaşığı buğday nişastası  tepeleme
2 çorba kaşığı un tepeleme
1 çay bardağı toz şeker
hepsini tencerede karıştırın toz olarak 
üzerine 1 litre süt
karıştırarak kaynatın 
yarım saat bekledikten sonta 1 paket toz şantiyi 
ilave edin mikserle çırpın krema hazır

arasına
yarım paket pötibör
yarım paket eti kakaolu bisküvi
rondoda çekin 

arasına 
1 su bardağına yakın iri çekilmiş ceviz

üzerine

robotun içine 1 çorba kaşığı nişasta 
1 çorba kaşığı şeker
10 15 tane çileği koyun
karıştırın ocağa alın pişirin 
10 tane çileği doğrayın kremanın üzerine çilekleri koyun 
üzerine pişirilen sosu dökün 
buzdolabında en az 4 saat bekletin 
ve afiyetle


bir kat krema bir kat bisküvi bir kat krema bir kat fındık yaparak malzemeleri bitirin 



misafire yapılacaksa bardakta ikramı daha şık ev ahalisiyle yenilecekse kesinlikle borcam
 ( ya da biz öyle seviyoruz)

kesinlikle yapımı daha kolay yazması daha zor olan bir pasta





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

cretsizSayac.com kodu baslangici-->
hit counters