selamlar kombuçayı duyan içen gören varmı bilmiyorum ama az biraz bahsedeyim
yaklaşık 2 aydır içiyorum ve karaciğer değerlerim düzeldi şifa Allahtan
yapımı bana külfetli gelsede çok sevgili becerikli mehmet bey hazırlıyor ve ben de düzenli bir şekilde içmeye çalışıyorum
ilaçlarımla beraber içiyorum tek isteğim doktorum bu sonuçları görünce ilaçları bırakıyoruz demesi=)
çayın bir sürü faydası varmış özelliklerinden biri de yağ yakımı imiş faydalı olan her şeyi rgusuz sualsiz içiyoruz Allahım sonumuzu hayretsin inşallah
sırada evde sirke yapımı var başarırsak ne ala paylaşırım inşallah
tarif annebalın eski tariflerinden kızkardeş fatmanur yapmış kayınvalide eşrafı pek beğenmiş
bizde tekrar hatırlayalım istedim
malzemeler ve yapılışı
5 tane yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı buğday nişastası
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
yumurta ve şekeri normal kekten biraz fazla çırpın ( yoğurt kıvamı)
sıvı yağını ekle mikserle çırpın mikserle işimiz bitti
tahta ve ya plastik bir kaşıkla nişasta kabartma tozu ve unu ekleyıp karıştırın
yağlayıp unladığınız kek kalıbına boşaltın
175-180 derece soğuk fırında yaklaşık 35 dakika pişirin
afiyetle
1.not fırın kapağı hiç açılmadan pişirin
2.not keki pişirince hava almadan muhafaza edin yoksa hemen kuruyor
3.not neredeyse pandispanya kıvamında bir kek
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder