nihayetinde dondurucu soğuklar başladı ((( ankara sopsoğuk ((( sadece kar yağsa bir kaç gün çocuklar oynasa daha sonra kış bitse olmazmı=) bence olur=)
her daim sağlıklı beslenmeye çalışan halam ve kızı sedadan gene sağlıklı bir tarif.... tadı bana cezeryeyi anımsattı...seda ya göre önemli olan pekmezin tazeliği ve güzelliği her pekmezle bu tadı elde edemezsin dedi=)üzüm pekmezi olacakmış....
yapılışı ve malzemeler
1 su bardağı pekmez
1 su bardağı su
2 çorbakaşığı un (silme)
1 çorba kaşığı buğday nişastası (silme)
1 su bardağına yakın iri kıyılmış ceviz veya fındık
ceviz hariç bütün malzemeyi karıştırarak kaynatın önceden ıslattığınız tepsiye yarısını dökün ceviz veya fındığı serpin kalan pekmezli şurubu dökün ....
şefin tavsiyesi
en az 3 gün bekleyince çoookk daha güzel bir tat elde ediyorsunuz
soğuyunca dilimleyerek servis edin hindistan ceviziyle de süsleyebilirsiniz......
afiyetle......
çok güzel gözüküyo gerçekten emine hanımcım ellerine sağlık yapaların ;) peki bu ölçülerle kaç kişilik bi tatlı elde ediyoruz ?
YanıtlaSilSevgili komşum küçük termikel fırın tepsisinde yapmıştı halam 30 dilim çıkmıştır sanırım .....
SilBen de sağlıklı yaşama dikkat etmeye çalışıyorum ama bir türlü pekmez ile tatlı yapmayı deneyemedim. Kekin pekmezli halini bir kere yedim ve nefisti. Bu tatlı da eminim oldukça lezzetlidir. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilbal annem çok güzel bi tattı halanın ellerine sağlık en kısa zamanda yapacağım herkese şifa olsun
YanıtlaSillezzetli bir enerji kaynağı olmuş, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilçok hoşuma gitti bu tarif. en kısa zamanda yapmalıyım. ellerinize sağlık
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık :)
YanıtlaSilSaglikli olmasina saglikli da ,,, lezzeti nasil bal anne? Pek benim tarzim degil .... Ben yemezsem kimse de yemez... Sizce bana gider mi hocam.... Acele cvp, yazmasi sevap
YanıtlaSilPekmezin en güzel hali gibi gözüküyorrr..
YanıtlaSilCanimi cektirdiinn cok guZel duruyor :)) gulsah
YanıtlaSil