uzun zaman sonra yazacak bir şey bulamıyorum ((( şimdilik direk merak uyandıran tarife geçelim....
yengemin lezzetli masasından sanırım betülün yapımıyla pek güzeldi biraz kuru olduğundan dert yanan betül fırını kapattıktan sonra fırında bekletmesinden dolayı kurumuş olabileceğine karar verdik....lezzet ve görüntü bakımından çok güzeldi.....ortasındaki şekli kürdanla vermiş betül.....
malzemeler ve yapılışı
1 tane yumurta
125 gr margarin oda sıcaklığında
1 su bardağı pudra şekeri
yarım su bardağı nişasta
3 tepeleme yemek kaşığı neskafe(1 yemek kaşığı sıcak suda eritin)
2 yemek kaşığı kakao
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı vanilya
yumurta margarin pudra şekeri nişasta kakao ve kahveyi katıp yoğurun
ardından un kabartma tozu ve vanilya katıp tekrar yoğurun
kıvama gelene kadar yoğurmaya devam edin
yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine oval şekli verip aralıklarla dizin
kurabiyelerin tam ortasına kürdanla bastırın
önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin
afiyetle......
dipnot=bisküvi kıvamında bir kurabiye oluyor........
Görüntü süper,lezzetini merak ettim doğrusu..ellerinize sağlık..
YanıtlaSil2 sene onceki tarif bugun bana lazım oldu... Nescafe yerine , türk kahvesi kullanabilir miyim acaba???
YanıtlaSil