27 Nisan 2014 Pazar

çilekli pasta

bizim evde pasta börek eksik olmaz sayılır....eskiden daha çok yapılırdı anne hastalanınca biraz daha azaldı......ama gene de normal bir eve göre çok pişer ....hiç bişey yok sa süt puding ve bisküviyle acilen tatlı yapılır kaselere kırılan bisküvilerin üzerine puding dökülür soğumadan sıcak sıcak yenir......bunlara rağmen anne mutfakta pasta yaparken muhakkak şu soruyu duyar kim geliyorr?? bu sadece pasta yaparken deyil ev süpürürken toz alırken de sorulur anne misafir kim?? ki kalabalık evde sabah öğle akşam salon ve mutfak süpürülse yeridir ..... ben ne yaparsam yapayım bu algı değişmeyecek sanırım ((( 
bir önceki post evdekiler için yapılmış 3 çeşitti herkes misafir gelmemesine şaşırdı)) es kaza biri gelse hah tamam annem misafir için yapmış deyip rahat edecekler.....

gelelim burada olma sebebimiz muhteşem pastaya ......yapımı farklı 6 yumurta deyince kokudan yenilmez sanıyorsun ama yapıp yeyince yumurta bunun neresinde diyorsun =) sümeyyenin övgüsüne dayanamayarak yaptım iyi ki yapmışım sağol kardeşden öte can.....ben lezzetini ölçmek amacı ile sümeyye ye profiterolden demi lezzetli dedim =)( ölçüm o ya )evvvettttt dedi=)
gerçektende bir numara olabilecek bir pasta ...........


keki 
6 yumurta akı
5,5 yemek kaşığı şeker
ikisinide bembeyaz olana kadar mikserle çırp
3,5 yemek kaşığı un 
1 paket kabartma tozu  ilave edin ve takta kaşıkla karıştırın 
dikkat edin sönmesin
yağladığınız dikdörtgen borcama dökün önceden ısıtılmış 180 derece fırında
üzeri kızarmadan pişirin yaklaşık 15 dakika
kek fırından çıkarınca 1 çay bardağı süt dökün 
kek ılık süt soğuk olacak
kreması
6 yumurta sarısı
5 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı un
hepsini çırpın üzerine 3 su bardağı süt ilave edin 
karıştırarak kaynatın 
pişmesine yakın 1 çorba kaşığı tereyağı 
1 limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya ekleyin kremayı ılıtın 
kekin üzerine dökün 
şantisi
1 bardak süt 
1 paket krem şantiyi çırpın 
kremanın üzerine boşaltın bıçak yardımıyla düzeltin
üzerine boolll hindistan cevizi dökün 
ve küp küp doğradığınız çilekleri sıralayın
afiyetle......


15 yorum:

  1. Çok canım çekti yarın kesinlikle denicem misafire değil ew halkina;))

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ew halkı beğendimi gülşah en önemlisi sen beğendinmi;?

      Sil
    2. Bayildimm valla ilk misafirime yapacağım biz zaten iki kisilik bir ew halkıyiz; )) ikimizde bayıldik harika bir tat.....

      Sil
    3. Hatta tarifi okumadan yapmaya kalmıştım yumurta akını kırdım sarilarini napcam diye düşünürken Muhallebisini okuyunca sevindirik oldum ;)) supersin takibe devam👍

      Sil
  3. Ilginc bir pasta...lezzet ilcumunde profitrolle kiyaslandigina gore, muhakkak yapmaliyim.Vuslat Can

    YanıtlaSil
  4. Aaaa yasasin yorumum cikiyor.....sukur sonunda, telefondanmis gercekten de, bu benim tel.im degil cunku...neyse sayin annebal, uzun suredir, yirumlar yapiyordum fakat cikmiyordu:(,,,, netekim... bu pastayi hemen yapip, sonuclari bildirmeyi dusunuyorum, insaallah tabii...see u later.vuslat can

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin pastan kadar lezzeti lütfen yap ve yorum yaz;)

      Sil
  5. bu çarşamba bunu yapıyorum inşallah emine hanımcım ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu hafta ben yokum lütfen haftaya olsun ;) birde üç ayların başlangıcı herkes oruçlu ;)

      Sil
    2. peki tamam ;) bide bol hindistan cevizi olmasa orjinalitesi bozulurmuki acep ? :)

      Sil
  6. Ya sevgili balannecim bu enfes lezzetleri yapipta nasil yemeden duruyorsunuz buda ayri bir meziyet amma kendimdende biliyorumki hafiz olan kisilerde sanki ayri bir istikrar oluyor sence😊😊😊yada yiyormusun...😛

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili meleğim ;) istikrarımı bu pasta da gösteremedim;) hakkını vererek afiyetle yedim ;)) pek güzeldi.....

      Sil
  7. hımm mis misss ellerine sağlık
    H.KÜBRA

    YanıtlaSil
  8. benim favorimdir :)

    YanıtlaSil

cretsizSayac.com kodu baslangici-->
hit counters