16 Ekim 2014 Perşembe

karamel soslu etimek tatlısı

gene silinen bir postla karşınızdayım (( yazdıklarımı hatırlasam tekrar edeceğim ama yazdığım anda unuttuğum için mümkünatı yok....burada bulunma sebebimiz olan tarife geçiyorum hemen

1 paket tuzsuz etimek
1,5 su bardağı şeker
2 bardak su

şekeri tencere koyun kısık ateşte karamelize olana kadar karıştırın
dikkat edin yanmasın
2 bardak suyu tencereye ilave edin
dikkat edin yanmayın =)
kaynayıp şekerler eriyince ılımaya bırakın
kreması
3 su bardağı süt
1 fincan un
3 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı şeker
karıştırarak kaynatın biraz ılınınca 1 paket toz krem şantiyi kremaya dökün mikserle çırpın

etimekleri dikdörtgen borcama dizin üzerine sosunu dökün üzerine kremayı yayın buzdolabında
en az iki saat bekletin

2 yorum:

  1. Tarifleriniz ile ilgili sizinle görüşmek istiyorum. Lütfen iletişime geçer misiniz?



    İletişim mail : afiyetleeditor@gmail.com

    YanıtlaSil
  2. karameli çok severim hele senin ellerinden olunca annebalımmm misss ellerine sağlık h.kübra

    YanıtlaSil

cretsizSayac.com kodu baslangici-->
hit counters