uzun aralar vermeyi sevmesemde bazen mecburiyetler bu uzun aralara vesile oluyor.....her uzun arada artık yazmayım yeterince anı biriktirdim ...yazdıklarım yeterli diye düşündüğümde bir vesile ile bloğu yazılarımı ve tarifleri okuduğumda beni yeniden bir mutluluk halı alıyor ki sormayın =)
aman ne iyi etmişimde yazmışım hep yazarım inşallah la son buluyor=)))
anlayacağınız hala buralardayım hala yazıyorum hala umudum var
bu güzel tarif becerikli Fatma yengeme ait .....fotoğrafını çekmişim ama yayınlamamışım tarif yeniden alındı ve annebal da yerini aldı
ellerine sağlık yengemmm
malzemeler ve yapılışı
4 tane yumurta
1 paket margarin eritilmiş
1,5 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı tarçın
aldığı kadar un
ince ince doğranmış 3 tane elma
yumurtayı ve şekeri mikserle çırpın
erimiş ve ılınmış margarini ekleyin karıştırın
kabartma tozu un tarçını ekleyin karıştırın
en son elmalaerı ekleyin karıştırın yağlanmış kek kalıbına dökün
önceden ısıtılmış fırında pişirin
püf noktası normal kek karışımından biraz daha katı bir kek hamuru yapmamız gerekiyor
elmalar pişerken sulanınca içi hamur kalmasın diye normal kek harcından biraz daha katı çırpın
afiyetle
tatil öncesi 2 günlük Aksaray Akhisar helvadere gezisi
ilk resim meşhur hasan dağı heybetiyle yazın ortasında karlarıyla karşılıyor bizi
Helvadereye de gitmiş,,, nerden iccb bitti, mihro da yok ki????
YanıtlaSil