17 Ağustos 2015 Pazartesi

nohutlu bamya (etli)

bugün pazarda eşim patlıcan alalım mı fasulye alalım mı sorularına tek bir cevap aldı =) bamya alalım...canım istedi herhalde=)  gözüm başka bir şey görmedi
eve gelir gelmez bamya yapımına koyuldum az biraz zahmetlidir kendisi bildiğiniz üzere en büyük ehemmiyet ise salyalandırmadan pişirmek adınadır 
 ve buzluktaki nohutlar eşliğinde tadına doyulmaz bamya elde ettik gülrana ve ben baba gelmeden 
bir tabağı hüplettik 
missss ellerime sağlık 
daha sık pişirmeye karar verdiğim tariftir kendisi
malzemeler ve yapılışı 

yarım kilo bamya muhakkak ayıklamadan önce yıkayıp kurutmak gerekiyor 
sebze kurutucunuz yoksa süzdürdükten sonra bezle kurulayın 
ayıklayınca üzerine 1 tane limonun suyunu sıkıp bekletin 
2 kaşık tereyağ ve zeytinyağı koyun tencereye
200 gr dana etini ( pişmez diye korkumdan aza suyla düdüklüde 20 dak haşladım)
1 büyük soğanla kavurun 
1 diş sarımsak ekleyin 
yarım çorba kaşığı domates salçası 
1 tatlı kaşığı biber salçası ekleyin 
en az 3 dakika kavurun 
haşlanmış nohutları ekleyin karıştırın 
1 su bardağı su ekleyin 
bamyaları limonlu suyla beraber tencereye koyun 
çok karıştırmadan tuzunu ekleyin 
su oranı az geldiyse 1 su bardağı daha kaynar su ekleyin 
hiç karıştırmadan kısık ateşte 35_40 dak pişirin 
afiyetle

1 yorum:

  1. çok severek yediğim bir yemek canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil

cretsizSayac.com kodu baslangici-->
hit counters