bugün pazarda eşim patlıcan alalım mı fasulye alalım mı sorularına tek bir cevap aldı =) bamya alalım...canım istedi herhalde=) gözüm başka bir şey görmedi
eve gelir gelmez bamya yapımına koyuldum az biraz zahmetlidir kendisi bildiğiniz üzere en büyük ehemmiyet ise salyalandırmadan pişirmek adınadır
ve buzluktaki nohutlar eşliğinde tadına doyulmaz bamya elde ettik gülrana ve ben baba gelmeden
bir tabağı hüplettik
missss ellerime sağlık
daha sık pişirmeye karar verdiğim tariftir kendisi
malzemeler ve yapılışı
yarım kilo bamya muhakkak ayıklamadan önce yıkayıp kurutmak gerekiyor
sebze kurutucunuz yoksa süzdürdükten sonra bezle kurulayın
ayıklayınca üzerine 1 tane limonun suyunu sıkıp bekletin
2 kaşık tereyağ ve zeytinyağı koyun tencereye
200 gr dana etini ( pişmez diye korkumdan aza suyla düdüklüde 20 dak haşladım)
1 büyük soğanla kavurun
1 diş sarımsak ekleyin
yarım çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası ekleyin
en az 3 dakika kavurun
haşlanmış nohutları ekleyin karıştırın
1 su bardağı su ekleyin
bamyaları limonlu suyla beraber tencereye koyun
çok karıştırmadan tuzunu ekleyin
su oranı az geldiyse 1 su bardağı daha kaynar su ekleyin
hiç karıştırmadan kısık ateşte 35_40 dak pişirin
afiyetle
çok severek yediğim bir yemek canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSil