önemli olan bu dünya imtihanlarını allahın rızasına uygun olarak tevekkül ederek geçirebilmek sanırım....
uzun zaman sonra pandispanyalı pasta yaptım kedi dili ve hazır pastaban lar çıktıktan sonra pabucunu dama atmışım demek ki=) ihtiyaç görmemişim ...geçen akşam portakallı pasta yapmak için kolları sıvamışken senanın ne olur kakaolu pasta yap sözüyle anında dönüş yaparak kakaolu vişneli pasta yaptım.....
şekil olarak mükemmel olmasa da tadı enfesülalaydı....özlemişiz ....çünkü bir aralar en çok yaptığım pastaydı kendisi....tek olumsuz yanı yağlı kağıttan ötürü şeklinin bozuk olmasıydı((((
keki
3 tane yumurta
3 fincan şeker
3 fincan un
3 çorba kaşığı kakao
3 yemek kaşığı sıvı yağ
yarım fincan ılık su
1 paket kabartma tozu
arasına
1 kase çekirdeksiz vişne
şeker ve yumurtayı köpürene kadar mikserle çırpın kalan malzemeyi de katın yağlı kağıt serdiğiniz kelepçeli kalıba dökün 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirin
kreması
4 su bardağı süt
4 çorba kaşığı un
7 çorba kaşığı şeker
3 çorba kaşığı kakao
1 tane yumurta
yapılışı
kek piştikten ve soğuduktan sonra ikiye kesin sütle ıslatın kremanın yarısını dökün üzerine çekirdeklerini çıkardığınız vişneleri koyun kekin kalan yarısını vişnelerin üzerine koyun sütle ıslatın kalan kremayı üzerine yayın kalan vişnelerle üstünü süsleyin....servisten önce muhakkak 3 saat buzdolabında bekletin....
Kakao ve visne - muhtesem ikili :) Bayildim. Ellerine saglik canim...
YanıtlaSilçok güzel gözüküyor lütfiye.
YanıtlaSilEn sevdiğimdir vişneli pasta ellerinize sağlıkkk....
YanıtlaSilSevgiler
Evren
Yağlı kağıt kullanılmasa çıkarmakta sıkıntı yaşarmıyz ki?
YanıtlaSilben hep kullanıyorum sevgili betül kendine ve kek kalıbına güveniyorsan yağlı kağıt serme ve sonucu bizimle paylaş lütfen =)
Sil