ramazan 2..... dün akşam yatarken bir konu geldi aklıma ve dedim ki yarın sabah annebala yazayım herkes bilsin dedim....ama şu an hiçbir şey hatırlamıyorum ( ne garip bi insanım bir daha düşünmeyeyim boş yere her şeyi unutuyorum tamam da dün akşam ki uzun uzun düşündüğüm konudan esermi kalmaz beaaa..... kalmamış vahim bir durum bence.....
ve bugün sabah evdekilerin uyuduğu bir zamanda iftar için sarılan yaprak .....arkadaşım betülle tam iki saatte sardık .....ben son 10 dakikasında pes ettim bel ve boyun ağrısından....vefakar arkadaş betül tamamladı geri kalanı....herkesin yaprak sarma şeklini sevmem ama betül aynı benim gibi sarıyordu pek beğendim....en son yaprağı tek başına sarmıştım belirli aralıklarla dinlenerek ve bir daha asla tek başıma sarmam sözümü tutup betülle sardık ....ama yaprak da yaprakdı hani tokat turhal yaprağı geçen sene bu zamanlardaki turhal gezisinden almıştım.....ve bugün bitti.....son zamanlarda iç harcını kavurmuyorum ve evdekiler bu durumu çakmıyor....ve hatta beğeniyorlar ....kavurmak 2. bir işlem gibi ...kavurmadan aynı tadı almak bana karlı geliyor...daha az emek gibi .....
malzemeler
2,5 su bardağı pirinç
3 tane soğan
yarım demet maydanoz
1 su bardağı zeytinyağı ve ayçiçek yağı karışımı
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
tuz karabiber kırmızı biber mor reyhan ve nane
malzemeleri karıştırın ve sarın düdüklü tencereye önce kalan yapraklardan ve saplarından serpin sarmaları dizin üzerine kadar su koyun yarım çay bardağı sıvı yağ gezdirin düdüklünün sesi gelince altını kısın 20 dakika pişirin....
afiyetle
en son yaptığımda düdüklünün altına kemik koymuştum zeytinyağlı olduğu halde pek yakışmıştı belki de lezzetli oluşu bu yüzdendi......
not iç harcı mümkünse bir gece önceden yapıp buzdolabında bekletilirse tadı 1 adım daha güzel oluyor
Ellerinize sağlık. Bu kadar özenle sarmak gerçekten ne bel bırakır ne sırt. Ev halkınız çok şanslı. Afiyet olsun...
YanıtlaSilkalem gibi sarmışsın masallah ellerine sağlık hayırlı iftarlar..
YanıtlaSilWuuuu bu iş sabır istiyorrrr
YanıtlaSil..;)
ellerinize sağlık :)
YanıtlaSil