ve marifetlı olduğum gün bu gündür=) bu duyguyu londra da kuşburnu marmeladı yaptığımda ve aşure yaptığımda da hissetmiştim way beeee demiştim.....maharete bak demiştim .....bugün de kesilen sütü heba etmediğim için diyorum kendime ......ben okuldayken alınan süt ben gelene kadar bekleyince (hiç bir şeyi unutmayan mehmet bey de unutunca) 5 saat bekleyen sütü bir telaş ocağa koydum ve kaynara başlayınca bir yeşil renklı bir suyla tortulu beyaz parçalar oluştu hemen bir telaş ne oluyor demeye kalmadan kesildiğini anladım .....ablamın daha önce verdiği tarif üzerine her litreye bir çorba kaşığı tuz attım azıcık limon tuzu ekledim bir taşım daha kaynattım altını kapadım soğuyana kadar beklettim yeşil suyunu süzdüm (poğaça ve keklerde kullanmak üzere dolaba kaldırdım)süzgeçin altına bir kaç kat kağıt mutfak havlusundan serdim (iyice süzsün diye)üzerine de sürahiyi doldurup koydum ne kadar susuz bi o kadar güzel tabirini de duymuştum sabaha kadar süzülsün diye dolaba kaldırdım servis ederken çörek otu serptim sabah kahvaltı da sena da bizimleydi bir beğendi bir beğendi anlatamam o beğendikçe ben mutlu oldum az öz ve nadir beğenen mehmet bey de beğenince değmeyin keyfime senanın şaşkınlığını unutamam bu peyniri senmı yaptın ne koydun nasıl yaptın hep sen yap vs vs çocuk haklı herşey markette satılıyor ve alınıyor evde peynir yapmak şaka gibi geldi kızıma=)
ama yaz boyu kesilen sütten peynir yapmaya devam
afiyetle
Ne olduğunu tahmin edinmi diyosun?mayalanmis hamura benziyo
YanıtlaSilYanliş tahmin =)))
Silbayılırım kestirme peynirine , afiyet olsun :* harika bi sorun bu sütün kesilmesi olayı bence :)))))
YanıtlaSilBen yeni ogrendim ve pek begendim kestirme peynirini bende cokelek dediydim kestirme demek adi=)
Silbizde öyle derler :) yöreye göre değişiyodur belkim adı ;)
YanıtlaSil