3 Mart 2014 Pazartesi

patatesli hamsi buğulama

sağlık sağlık sağlık...........yaşamdaki en önemli gereç .....bugün bir anda uzun zamandır tekrar etmeyen görme bozukluğu yaşadım .....bir anda sağ gözümün yarısı puslandı....hemen hastalık zamanım geldi aklıma.....ne çok yaşamışım ne çabuk unutmuşum.....yarım saat kadar sürdü devam etseydi direk doktora gidecektim daha sonra yerini baş ağrısına bıraktı.......şimdilik daha iyiyim.....sözde temizlik yapacaktım .....yarın ki sohbetimiz için pastanın yarısı yapılmış bekleme de ......ama bir anda hiçbir şeyin önemi kalmıyor....
Allahım şu an sağlıkla imtihanı olan herkesin yar ve yardımcısı ol.....şafi isminle şifa ver....

bugünkü tarif gene halamızdan istanbula gitti ama kaldığı 10 gün içinde bana çok yardımcı oldu.....

malzemeler ve tarifi
1 kg temizlenmiş hamsi( kılçığı da ayıtlanmış)
1 tane büyük patates soyun ve 1 cm kalınlığında yuvarlak doğrayın
2 tane soğan piyazlık doğrayın
tepsiye sürmek için 3 kaşık sıvı yağ

temizlenmiş hamsileri güzelce yıkayın ve süzün 
tuz kırmızı biber le karıştırın 
tepsiye patatesleri dizin üzerine soğanları koyun
hamsilerin yarısını dizin kalan soğanı hamsilerin üzerine serpin 
kalan hamsiyi soğanların üzerine dizin 
tepsiyi alimunyum folyo ile kaplayın 
200 derce fırında yarım saat pişirin 
folyoyu çıkarın ve 15 dakşka kadar daha pişirin 
not üzerine limon koyduk ama hamsinin tadını acılaştırmıştı siz limonlu seviyorsanız pişirdikten sonra üzerine sıkabilirsiniz....
afiyetle........

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

cretsizSayac.com kodu baslangici-->
hit counters