23 Mayıs 2014 Cuma

Krema dolgulu kek

annebal blogger olma heyecanını kaybetmiş gibi gözüküyor((((( tarifler sırada fotoğraflar çekilmiş ama annebal pc nin başına geçip yazmakta zorlanıyor.....yoğunlukla alakası yok isteksizlikle alakası yok farklı bişi((((umarım çabuk geçer bu tuhaflık ....yoksa güzel tariflerimden ve yazılarımdan olacaksınız)))))) yani olan size olacak=)))) 

son zamanlarda tüm bloglarda denenmiş ve onaylanmış bir tarifle burdayım.....muhakkak yapılası özellikle ben gibi yumuşak sütlü tatları seviyorsanız......
malzemeler ve yapılışı
4 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su parmağından 1 parmak eksik sıvı yağ
3 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 su bardağı un
unun miktarını azaltıp çoğaltabilirsiniz çünkü yumurtanın büyüklüğü küçüklüğü 
ve unun yoğunluyla alakadar olabiliyor
kreması
4 su bard süt
3 çorba kaşığı mısır nişastası 
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı şeker
malzemeler kaynatın altını kapatınca 50 gr margarin ekleyin karıştırın 
krema soğuyunca 1 paket toz krem şantiyi ekle ve çırp 

dikdörtgen midi fırın tepsisini yağlayın ve unlayın
kek harcını dökün 175 derecede yaklaşık yarım saat pişirin
kek pişip soğuduktan sonra kabak oyacağı ile belirli aralıklarla 15 tane delik açın
boşluklara önceden hazırladığınız kremayı doldurun kalan kremayı kekin üzerine sürün
kalan kek kırıntılarını pastanın üzerine serpin en az iki saat dinlendirin ve servise hazırrr.....
afiyetle........

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

cretsizSayac.com kodu baslangici-->
hit counters