8 Kasım 2014 Cumartesi

çakma ankara simidi



  1. bu masa hakkında söylenecek tek söz var '''lezzet ötesi masa tüm tariflerde lezzet son noktaydı özellikle susamlı poğaça yı masadaki herkes çok çok beğendi dişcinin ayşe bu tarifi hemen istiyorum deyince ablam cevaben ''' emine annebalda yayınlayacak dedi ve tarifi vermedi akabinde akşam üzeri masada ki annebalda olmayan 4 tarifi de ince ayrıntıları ile yazıp yollamış ablam bu sene çalışmıyor ablam yaptığı her şeyde bir numara olmayı sever ailede bir annebal olunca şartları zorlamış ve birinciliği hak etmiş bende olan pasta börek ustalığını bu masa ile ablama vermiş bulunmaktayım ablacım tepe tepe kullanman ümidi ile=)                                                                                                                                              malzemeler ve yapılışı
  2. yarım paket pakmaya
  3. yarım paket kabartma tozu 
  4. yarım paket sana hamur işi yumuşak olacak 
  5. 3 tane yumurta
  6. 1,5 su bardağı süt 
  7. 1 su bardağı yoğurt
  8. yarım su bardağı mısırözü yağı
  9. 1 tatlı kaşığı tuz
  10. 1 tatlı kaşığı şeker                                                                                                                                     malzemelerle cıvık bir hamur yoğurun hamurdan elinizi çıkarmak içi sıvı yağ kullanabilirsiniz         yoğurup buzdolabına koyun bu işlemi akşamdan yapın şekil vermeden 2 saat evvel dolaptan çıkarın    ılık bir yere koyun 2 saat beklettikten sonra şekil verin 1 su bardağı suya 2 yemek kaşığı pekmez koyun karıştırın şekil verdiğiniz poğaçaları önce pekmezli suya sonra susama batırın tepside 1 saat mayalandırın 200 220  derecede pişirin 

afiyetle 

3 yorum:

  1. Ailenin bir numarali pasta borek istadi unvanini aldim kabul ettim. Aldim kabul ettim. Aldim kabul ettiiiiiiim.

    YanıtlaSil
  2. Muhtesem lezzetli bir puaca bugün deneyelim inslalh

    YanıtlaSil
  3. Ankarada piser tarifi samsuna duser...denemek lazim.

    YanıtlaSil

cretsizSayac.com kodu baslangici-->
hit counters