25 Kasım 2014 Salı

sosyete mantısı

günümüz hayırlı sağlıklı ve musmutlu geçsin sevgili dostlar....
ankara buz gibi soğudu...sabah dikmen taraflarına kar yağmış bizim buralarda daha yağmadı ama dikmenin karını demetevler hissedebiliyoruz buz kestik...
güneş nelere kadirsin sen gülümsemeye mutluluğa harekete çiçeğe yeşile sıcağa ve daha aklıma gelmeyen bir çok güzelliğe ....varken etrafımızdayken farkında bile olunmayan bulutların arkasına saklandığında özlediğim sarı ateş....bol güneşli günler bizi beklesin

ablamın lezzet masasından bir tarif her zaman yaparız hep severiz çok severiz tarifi bu olsa gerek  blogta tarif var ama ben bunu sevdim çok sevdim 

malzemeler ve yapılışı
iç malzemesi
yarım kilo kıyma ve yarım su bardağı sıvı yağı iyice kavurun 
2 tane soğanı ince doğrayın kavrulan kıymaya ilave edin ve kavurmaya devam edin 
yarım kaşık salça ilave edin kavurun 
tuz karabiber azıcık kimyon pul biber koyun karıştırın 
altını kapatınca yarım demet maydanoz ilave edin karıştırın

yufkaları 6 ya bölün 
iç harcı 
2 su bardağı süt 
yarım su bardağından az sıvı yağ
2 yumurta 1inin sarısı üzerine 
harc malzemelerini karıştır 
üçgen parçalara harcdan 1 kepçe sürün
yufkanın kalın yerine kıymalı harcdan koyun rulo yapın 
kendi etrafında döndürün tepsiye sıralayın 
yufkalar bitince yumurta sarısını böreklere sürün 
servis etmeden 1 saat önce pişirin 
sarımsaklı yoğurt ve salçalı sosla  ılıkken servis yapın 
afiyetle


4 yorum:

  1. Çok severimmmm çoookkkk ellerine sağlık...

    Sevgiler
    Evren

    YanıtlaSil
  2. buraları da acaip soğuk, donduk resmen. ben de bunun miniğinden yapıyorum, harika oluyor...

    YanıtlaSil
  3. çok sevdiğim bir lezzet canım.ellerine sağlık.nefis olmuş.sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Unuttugum bir lezzet...hatirlattigin icin tesekkurlerannebal

    YanıtlaSil

cretsizSayac.com kodu baslangici-->
hit counters