günümüz hayırlı sağlıklı ve musmutlu geçsin sevgili dostlar....
ankara buz gibi soğudu...sabah dikmen taraflarına kar yağmış bizim buralarda daha yağmadı ama dikmenin karını demetevler hissedebiliyoruz buz kestik...
güneş nelere kadirsin sen gülümsemeye mutluluğa harekete çiçeğe yeşile sıcağa ve daha aklıma gelmeyen bir çok güzelliğe ....varken etrafımızdayken farkında bile olunmayan bulutların arkasına saklandığında özlediğim sarı ateş....bol güneşli günler bizi beklesin
ablamın lezzet masasından bir tarif her zaman yaparız hep severiz çok severiz tarifi bu olsa gerek blogta tarif var ama ben bunu sevdim çok sevdim
malzemeler ve yapılışı
iç malzemesi
yarım kilo kıyma ve yarım su bardağı sıvı yağı iyice kavurun
2 tane soğanı ince doğrayın kavrulan kıymaya ilave edin ve kavurmaya devam edin
yarım kaşık salça ilave edin kavurun
tuz karabiber azıcık kimyon pul biber koyun karıştırın
altını kapatınca yarım demet maydanoz ilave edin karıştırın
yufkaları 6 ya bölün
iç harcı
2 su bardağı süt
yarım su bardağından az sıvı yağ
2 yumurta 1inin sarısı üzerine
harc malzemelerini karıştır
üçgen parçalara harcdan 1 kepçe sürün
yufkanın kalın yerine kıymalı harcdan koyun rulo yapın
kendi etrafında döndürün tepsiye sıralayın
yufkalar bitince yumurta sarısını böreklere sürün
servis etmeden 1 saat önce pişirin
sarımsaklı yoğurt ve salçalı sosla ılıkken servis yapın
afiyetle
Çok severimmmm çoookkkk ellerine sağlık...
YanıtlaSilSevgiler
Evren
buraları da acaip soğuk, donduk resmen. ben de bunun miniğinden yapıyorum, harika oluyor...
YanıtlaSilçok sevdiğim bir lezzet canım.ellerine sağlık.nefis olmuş.sevgiler.
YanıtlaSilUnuttugum bir lezzet...hatirlattigin icin tesekkurlerannebal
YanıtlaSil