akşamın bu saatinde sadece kokladığım missss gibi yumuşacık nişastalı kek .....arasını ve üzerini çikolatalı krema ile süslememek için zor tutuyorum ...biliyorum ki en çok ben yiyeceğim ve yine biliyorum ki muhteşem olacak .....başka bahara kremalı pasta olarak yapacağim inşallah
malzemeler ve yapılışı
5 tane yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı buğday nişastası
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
yumurta ve şekeri normal kekten biraz fazla çırpın ( yoğurt kıvamı)
sıvı yağını ekle mikserle çırpın mikserle işimiz bitti
tahta ve ya plastik bir kaşıkla nişasta kabartma tozu ve unu ekleyıp karıştırın
yağlayıp unladığınız kek kalıbına boşaltın
175-180 derece soğuk fırında yaklaşık 35 dakika pişirin
afiyetle
1.not fırın kapağı hiç açılmadan pişirin
2.not keki pişirince hava almadan muhafaza edin yoksa hemen kuruyor
3.not neredeyse pandispanya kıvamında bir kek
yapmak iyi de iş yemege gelince frenlemek gerekiyor değil mi.Ben yemeği degilde yapmayı daha çok seviyorum.ellerine saglık.
YanıtlaSilgüzel gözüküyo eline sağlık komşum ;) peki un ne kadardı ?
YanıtlaSilcanım komşum un yok tarifte yumuşacık mis gibi bir kek ve de unsuz =)
Siloooo süpermiş ;) fakat çabuk mu bayatlar acaba,un yok ise ?
Silkomşucum bu kadar ince ayrıntılı sorman beni mutlu ediyor haberin olsun lezzetlerinin sebebi bu ayrıntıda saklı sanırım =) kapalı bir yerde muhafaza edersek bayatlamıyor test ettim onayladım
Silsevgiler
estağfrullah cancazım o senin güzel bakışın :*
SilMisss misss ellerinize sağlık...
YanıtlaSilSevgiler
Evren
Yumurtam olaydi iyiydi ;(
YanıtlaSilMuhteşem kokular sardı bütün mutfağı ❤️ Çok kolay ve lezzetli bir tarif. Servis ederken çikolata sosu gezdirdim üzerine 👍🏻 Şiddetle tavsiye ediyorum. İyi ki varsınız annebal❤️
YanıtlaSil