2 su bardağı nohut
2 su bardağı fasulye
2,5 su bardağı aşurelik buğday
hepsini ayrı ayrı yıkayın ve haşlayın
buğdayı tekrar yıkayın pişme tenceresine alın üzerini 4 parmak geçene kadar su ilave edin
haşlanmış nohut ve fasulyeyi yıkayın ve kaynayan buğdaya ilave edin
500 gr sarı üzümü güzelce yıkayın yarım saat suda bekletin suyunu süzün üzümleri tencereye koyun
1 paket (75 gr) kuş üzümünü sıcak suyla yıkayın ve tencereye koyun
2 tane büyük golden elmasının kabuklarını soyun küp küp doğrayın üzerine kadar su koyun kaynayınca 5 kaşık şeker ilave edin yumuşayana kadar pişirin kaynamakta olan aşureye katın
2 tane portakalı kabuklarıyla birlikte ince ince doğrayın üzerini 2 parmak geçecek kadar su ilave edin 5 kaşık şekerle iyice pişirin tencereye ilave edin
1 çorba kaşığı karanfil katın
500 gr kayısıyı yıkayın dörde bölün içine ilave edin
10 tane inciri yıkayın dörde bölün ilave edin
1 çay kaşığı tuz
15-20 dakika ara sıra kaynatarak karıştırın kıvamı birbirine sarınca 1 su bardağı pirinci yıkayıp ilave edin
bu arada kıvamına göre sıcak su ilave edin (gerekmeyebilir de)
bu kıvama 3 kg şeker ilave edin karıştırarak şekerin erimesini sağlayın
kıvamını aldığında 1 su bardağı süte 2 çorba kaşığı nişasta katın karıştırarak aşureye ilave edin
sık sık karıştırarak 10 -15 dakika daha pişirin
ve bir büyük tencere aşuremiz yemeğe ve ikram edilmeye hazır ve nazır......
daha ahmedim yemedi ama bizler afiyetle yedik.....
sağlık huzur ve mutlulukla........
bana yarına bi kase getirirmisin :) annebalım sütüm çekti... :))) bayıla bayıla yediğim çok sevdiğim tatlı...Küçük PınaR..:))
YanıtlaSilbalannem çok güzel gözüküyor canım çekti yarın bende yapayım halanın eline sağlık seni seviyorum bal annem anneeeen
YanıtlaSil