24 Haziran 2011 Cuma

mısır gevrekli kurabiye

son zamanların favori kurabiyesi.... kurabiye sevmeyen ben bile sevdim .....profiterol kadar sevmesemde kurabiye olarak enfesti..... ben ilk defa dün yaptım.... yapımıda eğlenceli.... kolay gelsin....
hamuru için
4 yumurta
1 su bard şeker
250 gr yumuşak margarin
600 gr mısır nişastası
2 çorba kaşığı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
çikolata sosu
5 çorba kaşığı dolusu saralle
5 çorba kaşığı sıvı yağ
bulamak için mısır gevreği
 
yapılışı
yumurtayı ve sekeri çatalla çırpın yumuşak margarini ilave edip karıştırın nişastayı ve unu yedirerek ilave edin
kabartma tozu ve vanilyayı da katıp katı bir hamur elde edin (yumurtaların büyüklüğüne gore nişastayı fazlalaştırabilirsiniz)tepsiyi yağlamadan şekil verin 160 170 dereceli önceden ışıtılmış fırında pişirin pembeleşmeden alın
sarelleyi aycıcekyagı ile beraber benmari usulu eritin mısır gevreğini elinizle ufalayıp kurabiyeleri önce çikolatalı sosa bulayıp ardından gevreğe bulayın
afiyet bal şeker olsunn

2 yorum:

  1. Harika gözüküyor komşucum.,ellerine saglik,

    YanıtlaSil
  2. farklı bir tat elinize sağlık
    gül

    YanıtlaSil

cretsizSayac.com kodu baslangici-->
hit counters