27 Ağustos 2011 Cumartesi

kolay truff

bayram öncesi en kolay truff tarifide annebal dan gelsın .....  son günlerin favori tarifi .. iftar sonrası yapılabilen ve sahurda çokca yenilebilen bi tariff
aslında bunu hen hiç yapmadım ama çok yedim tarif kolay olunca yapmayı kızıma
devrettim yeme işi hala benim =)
 malzemeler
1,5 paket kakaolu kek (ülker)
1 paket sıvı krema
100 gr bitter çikolata
100 gr fıstıklı çikolata
üzeri için
hindistan cevizi
mısır gevreği
çekilmiş fıstık
kremayı ve çikolataları kaynatın ve soğutun keki elinizde ufalayın soguyan kremalı karışımı kekle karıştırın ve ufak toplar yapın ve h.cevizine bulayın(ben mısırgevreğine buladım evde h.cevizi kalmamıştı)
afiyet bal şeker olsun

10 Ağustos 2011 Çarşamba

vişneli pasta

gene zaman hızla akmış..... biz özlediğimiz tatili kısa da olsa yapmışız..... ramazan gelmiş....... ama ben yazı yazmamışım...... bazen diyorumki bu yemek blogu deyilde hatıralarımı yazdığım bi blog olsa sanki o bana daha iyi gelecek......üzüntümü,mutluluğumu,hayallerimi ve hayalkırıklıklarımı yazdığım blog olsa dahamı çok uğrarım dahamı çok yazarım acaba..........bunlar sadece içdüşüncelerim sıra dışdüşüncelerimde.....
ramazandan önce yapmıştım bu pastayı ama fotolar çok iyi olmadığı için yenisini yapıp çekip eklemeyi düşündüm ama daha fazla gecikmeyeyim diye yazıyorum kakaoyu ve hafif ekşi tatları sevenler için ideal tarif..
malzemeler
pandispanyası
3 yumurta (oda sıcaklığında)
3 kahve fincanı şeker
3 kahve fincanı un
1 kahve fincanı ılık sı
1 paket kabartma tuzu
1 paket vanilya
3çorba kaşığı kakao
ara kreması
2 bardak süt
3 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı şeker
2 çorba kaşığı kakao
üzerine
1 paket kakaolu puding
2,5 bardak süt
keki ıslatmak için
1 bardak süt
ve vişne
yapılışı
yumurtayı ve şekeri 10 dak çırpın unu kabartma tozunu kakaoyu vanilyayı ve ılık suyu ilave edip biraz daha çırpın yağlanmış 26 cm lik kek kalıbına dökün 170 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin (yaklaşık 40 dak)
ara kremasının malzemelerini koyup karıştırın ve soğutun keki ikiye kesin her iki tarafını sütle ıslatın soğumus kremayı yayın üzerine vişneleri dizin kekin kalan parçasını vişnelerin uzerine koyun pişen pudingi keke dökün (puding biraz fazla gelebilir)buzdolabında 4  saat bekledikten sonra hazır
not-foto da vişneler gözükmüyor(((( ama bir tek bunu çekmişim en yakın zamanda yapıp güzel fotolarını ekleyeceğim
afiyet bal şeker olsun

cretsizSayac.com kodu baslangici-->
hit counters