27 Aralık 2014 Cumartesi

sütlü sünger tatlısı

gülranam geldi.....kızım misafir gibi olmuş kahvaltı hazırlıkları yaparken evin düzenine de el atmaya çalışınca tuhaf hissettim kızım evimin her halini bilirken bu telaş neydi niyeydi ......akşam çamaşır serilecek sena dediğimde niye ablam sermiyor dedi ablan 3 gün misafir dedim 3 gün geçsin sonrasında o da kaldığı yerden devam eder annesine yardım konusunda dedim evimizin biriciği ilk göz ağrımız evimizde misafir .....bu duyguya yabancıyım ...6 yılda ne kadar bu duyguya alışırım bilmiyorum ama her gelişinde gidişlerin daha da zorlandığını görüyorum 

tarif aynur hanıma ait el lezzetini her daim beğendiğim komşum ellerine sağlık 
keki
4 yemek kaşığı şeker
4 yemek kaşığı un 
4 yemek kaşığı irmik
4 yumurta
1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 
1 tatlı kaşığı limon suyu 
kaşık ölçüleri tepeleme olacak
kek malzemelerini klasik kek gibi karıştırın dikdörtgen borcamı yağlayın karışımı dökün 180 derece ısıtılmış fırında pişirin 

şerbeti
4 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt ve şekeri ocağa alın karıştırarak şekeri eritin kalan sütü ilave edin
kaynatmaya gerek yok önemli olan şekerin erimesi
soğuk şerbeti sıcak keke dökün
üzeri için 
1 paket krem şanti 
1 su bardağı süt 
şantiyle sütü çırpın ıslak kekin üzerini şantiyle kapatın 
üzerine karamel sos yapabilirsiniz ve ya hindistan ceviziyle süsleyebilirsiniz
komşum aynur hanım karamelli sos yapmıştı 


23 Aralık 2014 Salı

wi-fi teknoloji yoksunluğu

3-4 gündür hayretler içerisindeyim ? eskiden biz ne yapıyorduk telefonsuz wi fi siz bir hiç miydik ???
diyorum ama hiç olmadığımızı da biliyorum o yüzdendir bu hayretim ......
cumartesiden beri wi fi bozuk telefonum başka şebekeye geçeceğim için kapalı ve ben boşluktayım ((
elim ayağım sağ kolum yok gibi hep eksiğim sanki......ne zaman bu kadar alıştık onu da hiçççç anlamıyorum .....şimdiki çocuklara verilecek en büyük ceza ellerinden telefonu almak ya ben de elimden oyuncağı alınmış çocuk gibi mahsun ve buruğum ((( ama bu duygudan nefret ettim onlar olmadan da çok çok güzel zaman geçiriyordum .....bu alışkanlık ve bağımlılık hiiççç hoşuma gitmedi şu an te
aniden gelen misafirlerimden dolayı  sözüm bitmeden kapatmışım sayfayı.....ve kelimenin sonunu hatırlayamadım hafızamı da zorlamadım tek bildiğim teknolojiyi severim ama hayatıma bu kadar müdahil olmasını sevmedim sevmiyorumm
bugünkü fotoğraf londradan mihribandan muhakkak yap dedi ama bana teferruatlı geldi altı üstü kurabiye pasta olsa profiterol olsa uğraşılır ama kurabiye için fazla uğraş geldi yapmadım tarifini de istemedim ama görüntüsü güzel görüntüsünden mahrum olmayın istedim ;)

karşımda halime ablam ve hacer varken ben görev aşkıyla yazımı bitirmeye çalışıyorum =) onlarda görev aşkıma saygı duyup lütfen yazını bitir dedikleri için teşekkür ediyorum
ben misafirlerimden razıyım Allah da onlardan razı olsun

en yakın zamanda güzel tariflerle burdayın az kaldı ...........

11 Aralık 2014 Perşembe

kremalı patates

gene sadece fotograf yayınladım 3 gün yokoldum herşeyi anladınız sanırım patatesin güzelliği berramın hastanede yatışını ve romanın 2 günde okuyup bitirelecek kadar muhteşem oluşu....
yazmaya gerek olmuyor bazen durum bundan ibarettir fotoğrafları da yeterli sanırım
burada bulunma sebebimiz olan tarif son zamanlarıda bizim evin favorisi bişi yoksa hemen kremalı patates yapılıyor soğumadan afiyetle yeniyor bizim evde benden başka kilo problemi olan yok yemelerinde sakıncada yok şimdilik;)
malzemeler ve yapılışı
4_5 büyük patates soyun ve dilimleyin
ben küp dogranmış halini daha çok seviyorum
fırın kabını hafifçe yağlayın patatesleri ve 1 kutu kremayı ilave edin
tuz karabiber ve kırmızı biberi ekleyin karıştırın
patetesler pişene kadar fırında pişirin
üzerine 1 büyük kase rendelenmiş kaşarı ilave edin
afiyetlee....
ve berra son 1,5 ayda 2 sefer hastanelik olduk (( akşam yatıyoruz hiçbirşeyimiz yok gecenin bir yarısı kusarak   hafif ateş ve karın ağrısıyla uyanıyoruz 
kusmalar durmayınca hastaneye gidiyoruz teşhis aynı invajinasyon ince bağırsak yapışması 
cerrahi müdehale deyip yatırıyorlar lavman ve serumlarla ertesi gün taburcu oluyoruz 
pek olası bir durum deyilmiş bebeklerde görülürmüş berrada da görülüyor
doktora dedimki az yemesinden kaynaklımı gülümsedi az yemek iyidir dedi
peki çok haraketli taklalar hakgetire ondan olurmu dedim yeniden gülümsedi haraket iyidir dedi=)
inşallah aynı şeyleri bir daha yaşamayız 
ama her hastaneye yatışımızda ne kadar çok şükür sebeblerimiz var daha iyi anlıyor ve şükrümü yapmaya çalışıyorum

ve bu koşturmacada öğrencimin sırasında gördüğüm ve şöyle bir bakmak için aldığım kitap 
gözyaşlarıyla okudum 
benim yaşlarımda afganlı bir kadının hikayesi 
yazmayı sevdiğimden daha çok okumayı seviyorum 
bulursanız muhakkak okuyun okutun 
sırada bunun ilk kitabı var uçurtma avcısı .....

1 Aralık 2014 Pazartesi

vişne reçelli pasta

son zamanlarda tarif bereketi yaşıyorum ....hep güzel ve lezzetli masalar beni bekliyor....londra ya gitmeden bir kaç kilo vermek hayal oldu ....son zamanlarda londra yla ilgili rüyalar görüyorum hayırdır inşallah ben genelde rüya görmem görsemde hatırlamam ama bu londra rüyaları hep aynı hiç değişmiyor...ki daha önceki ziyaretlerimizde rüya felan yoktu .....
ve tarifimize geçelim .....bu hafta sohbet bende farklı bir tarif yapayım diye araştırma yaparken sevgili cahide jibeğin tarifine kilitlendim foto su ve tarifi güzel geldi yorumların hepside olumlu olunca yapmak gerekti....ama veli toplantısı sebebiyle sohbeti sultana devrettim ama pastayı yapmaktan kendimi alamadım yapmayı istememdeki en büyük sebeb yazdan kalma reçelimi kullanmaktı .....çok güzel oldu niyetime binaen bugünkü sohbetede götürdüm kızlar hazır sandı tadını da pek beğendiler teşekkürler sevgili cahide sultan ...


http://cahidejibek.com/2013/01/24/cikolatali-visneli-pasta/

   pandispanya malzemesi

4 tane yuımurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı süt
yarım çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı artı 1 su bardağının üçte biri un 
1 paket kabartma tozu 
 kreması
4 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
1 paket bitter çikolata 80 gr
150 gr labne 
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 su bardağı taneli vişne reçeli 
1 paket vanilya
sosu 
1 su bardağı su süt karışımı yarı yarıya
1 tatlı kaşığı un
1 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı şeker
40 gr çikolata
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 paket vanilin 

pastayı ıslatmak için 
1 su bardağı süt soğuk

  • şneli Çikolatalı Pasta nasıl Yapılır?
    • Öncelikle pandispanyayı hazırlayın. 
    • Yumurta sarılarını ve beyazlarını ayırın. Sarıları şekerle beraber  iyice beyazlayana kadar çırpın. Ben bu işlemi sıcak su dolu bir kabın içine karıştırma kabını oturtup yapıyorum.
    • Beyazları bir fiske tuzla beraber kar haline gelene kadar çırpın.
    • Şekerle çırpılmış sarının içine süt ve yağı koyup karıştırın. Yumurta aklarını ekleyip karıştırın.
    • Un, kakao ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyin ve hafifçe çırpın.
    • Yağlanıp unlanmış tepsiye hamuru döküp 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında pandispanyanızı pişirin.
    • Diğer tarafta kremayı pişirin. Bunun için tencereye süt, un ve nişastayı alıp karıştırarak pişirin.
    • Ocaktan aldığınız kremaya, labne peynirini, çikolatayı, pudra şekerini koyup karıştırın. En son vişne reçeli ve vanilyayı ekleyin.
    • Pandispanyayı ikiye bölün. İlk parçayı ayarlı dikdörtgen pasta kalıbınız varsa onun içine veya keki pişirdiğiniz kalıbın  içine koyun.Yarım su bardağı sütle ıslatın. Üzerine kremayı dökün ve yayın. En üste ikinci pandispanya parçasını kapatın. Kalan yarım bardağı sütle ikinci parçayı da ıslatın.
    • Dolaba kaldırıp en az 3-4 saat dinlendirin.
    • Çikolata sosu için: Süt, su, kakao, şeker ve unu alıp karıştırarak pişirin. Ocaktan aldığınız sosa, vanilya, çikolata ve tereyağını ekleyin.
    • Sosu pastanın üst kısmını kaplayacak şekilde dökün. Vişne taneleri ve çikolata kırıkları ile süsleyip servis edin.



cretsizSayac.com kodu baslangici-->
hit counters