19 Mart 2015 Perşembe

elmalı kurabiye


annebal yoruma alışkın değildir hele de post yazılmayan yorumlara hiç alışkın değildir....bu müzmin durumu kıran dost ve kardeşime selam eder yanaklarından bolca öperim....sevgili fatımam (londradan ) ve çok sevgili kardeşim ayşe hümeyrammm annebalın fanı ilan ediyorum sizleri =)
ayşe hümeyra benim yerime post yazmış yoruma demiş ki''Bahar geldi..kamelya mevsimi basladi.enfes poacalar...semaver cayla harika gidiyor...tarif en kisa zamanda...ha bir de cok yorgunum...( postsuz kalmasin fotolarin) sesli güldüm okuyunca klasik annebal sözlerini yazmış ve buradan anladım ki artık yorgunum demeyeceğim hava dururmundan bahsetmeyeceğim ve de fotoğraf eklediğimde yazıyı ve tarifi yazmayı geciktirmeyeceğim İNŞAALLAH...
ve sevgili yorum müdavimim dostum fatımam yazmış ki''3. Resim hakkinda cok farkli yorumlarim var,,, lakin buraya yazmam uygun olmayabilir. Kurabiyenin tarifi???? çok çok merak ettim burada yazamayacağı yorumu ....öğrenirsem sizlere açıklarım çok sayın meraksız okur=)
3 numaralı fotoğraf hakkında fatımam ne düşündü bilmiyorum ama olay anı şöyle gerçekleşti.....1 . kare ahmet yavuzumun proğramına geleceğim diyen ve daha sonra gelmeyen eş evde tek başınadır ve proğram boyunca eve gidilince eşe söylenecek sözlerle haşır neşir olan ben ...2.kare eve geldiğimizde salondaki kocaman kanepe yerinden çekilmiş salon karanlık salonun ortasında kaynayan bir semaver semaverin başında boyun bükmüş bir eş =))) son sahne maaile semaverin başında boyun bükmüş .......ve uzun bir sükunet.....tüm söylenecek sözlerin boş olduğu andır ..... bunu mu hayal etmiştin fatımam ????
2. fotoğrafın hikayesi bloğumuzun önünde bize her daim mevsim zamanlarını hatırlatan kayısı ağacı baharın gelişini kendisinden öğreniriz çiçekle dolar kolları....sonbaharda tüm yol sapsarı yapraklarla dolar yazın sıcağında yem yeşildir bu güzellikleri kareleyip burada birleştireceğim inşallah....
ve ana meselemiz tarifimiz klasik elmalı tarif ama nedense şekli ve tadı farklıydı sultanla ben çok beğenince burada olmaya hak kazandı=))))
ayyyy çok uzun yazmışım okuyabilene aşkolsun =)

hamur malzemeleri
3 çorba kaşığı nişasta
1 paket yumuşak margarin
4 çorba kaşığı şeker
1 paket kabartma tozu 
aldığı kadar un 
iç malzemes
3 tane elmayı rendeleyin 
3 kaşık şekerle pişirin altını kapatınca tarçın ve iri kıyılmış ceviz ekleyin 
hamur malzemelerini katarak yumuşak bir hamur yapın poğaça yapar gibi elinizde açıp iç
harcı koyun kapatıp yuvarlayın 
180 derece fırında çok kızarmadan pişirin kurabiyeler sıcakkken üzerine 1 tatlı kaşığı pekmez 
dökün üzerini hindistan ceviziyle süsleyin
afiyetle




9 yorum:

  1. Bahar geldi..kamelya mevsimi basladi.enfes poacalar...semaver cayla harika gidiyor...tarif en kisa zamanda...ha bir de cok yorgunum...( postsuz kalmasin fotolarin)

    YanıtlaSil
  2. 3. Resim hakkinda cok farkli yorumlarim var,,, lakin buraya yazmam uygun olmayabilir. Kurabiyenin tarifi????

    YanıtlaSil
  3. Adım geçiyo yukarda;)) cvp yazayım elmalı kurabiye ne. Biraz ballandir" pekmezli elmalı kurabiye " de diğer tariflerini zi unutun de..harika bi lezzet de sevgili komsucum;)))

    YanıtlaSil
  4. Merhaba, bloğunuzu yeni keşfettim ve hemen takibe aldım. Bana da beklerim ;) Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Aaa, cok sevdim bu yaziyi, 1.resme yazdigina tercume almam gerekecek , neyse 4 defa okuyunca anlarim heralde... Semaverli resim,,, measallah diyorum... Ben yaklasmisin fakat "but I was thinking semaver pleasure just for couple :) hooope u understand" how lovely article :) Welldone. You're GEORGOUS🎊🎊🎊🎊🎊

    YanıtlaSil
  6. Hoca niye geldmedi, niye kelimeler kifayetsiz kaldı merak ettim dogrusu. Ben yaklaşmışım lakin ... 3 kere yazdım çıkmadı daha yazmıyorum . Vardır bir hikmeti.. Great article,,, WELDONE GORGEOUS

    YanıtlaSil
  7. Hmmmmm tadı damagimda

    YanıtlaSil
  8. Aynı konuya 1 yıl sonra Fatmadan gelen yenı bı yorum, benim de işim gücüm yok,,, buralara giriyorum heralde. Aslında kahveli kura iye için girmiştim... Seni cok özlemişim heralde,,,yazdıklarını okuyup hasret gideriyorum ... Semaver hakkında da, ne düşündüğümü şimdi hatırlamıyorum ama , bu an için dedim ki::: bana onda bi çay yapmadın aşşşkkk olsun.

    YanıtlaSil
  9. Bu arada Annebal fanı oldugumu yeni öğrendim, hakediyorum ama 😉😉😉 di mi????

    YanıtlaSil

cretsizSayac.com kodu baslangici-->
hit counters