6 Aralık 2015 Pazar

fırın makarna


makarna her haliyle güzeldir ama neredeyse bütün yemekler fırına girince lezzetler bir tık daha yükselir bu tarif de makarnanın lezzetli hallerinden 

1 paket makarnanın  4/3ünü haşlayıp süzün 
1 yumurta 1 su bardağı süt çırpın 
150 gr tereyağını küp küp doğrayın harcın içine katın 
yarım kalıp beyaz peynir 
yarım demet maydanozu doğrayın 
tüm malzemeleri karıştırın makarnanın üzerine dökün 
tuz ve karabiber ekleyin alımünyum folyo ile kapatın 
180 200 derece fırında 20 dakika pişirin 
folyoyu çıkarın 
1 büyük kase rende kaşar peynirini makarnaların üzerine ilave edin kızarana kadar pişirin
afiyetle

3 yorum:

  1. Aliminyum folyoya karsiyim biliyosunuz... Yanmaz kagit mi kullansam bal anne

    YanıtlaSil
  2. Bir de ziyan olmasin bu makarna,,, biri gelince yapiyim ben eniyisi, bizimkiler sadeciler ya...

    YanıtlaSil

cretsizSayac.com kodu baslangici-->
hit counters