6 Ekim 2010 Çarşamba

yeşil fasülye kızartması

tam bir karadeniz yemeği...ben evlenene kadar yemek yapmamıştım;( eşim de
hayatı boyunca yemek yapmış biri.... annemden daha çok eşimden tarif almışımdır) bu da eşimin tariflerinden ve benim nadiren yediğim karadeniz yemeklerinden biri... fasulye lezzetliyse tadı mükemmel oluyor... özellikle köyfasülyesi ile.... şimdiden kolay gelsin
malzemeler
yarım kilo yeşil fasülye
4-5 çorba kaşığı mısırunu
tuz
kızartmak için tereyağı (yaklaşık 3 çorba kaşığı)

yapılışı
fasülyeleri temizledikten sonra üstünü geçecek kadar suyla haşlayın.yaklaşık yarım saat ama fasülyenin cinsine göre değişiyor onun için siz fasülyeyi dişe gelmeyecek şekilde haşlayın haşladıktan sonra suyunu süzün üzerıne mısır unu ve tuz ilave edin ve elinizle karıştırın (fasülyeleri biraz ezerek karıştırın)
tavaya tereyağı ilave edin ve kızdırın) bastırarak fasülyeleri yerleştirin kısık ateşte kızartın altını ve üstünü kızartırken tekrar yağlayın her bir tarafını yaklaşık 20-25 dak kızartın.(ben karadenizdeki meşhur kapaklı tavayla yapıyorum siz tavanızın üstüne ona uygun bir tabakla da çevirebilirsiniz)


degişik tadları seviyorsanız lütfen deneyin ve bizimle paylaşın....
emine

7 yorum:

  1. Ben de karadenizliyim ama bu lezzet şöleniyle daha önce hiç karşılaşmadım :)
    Ellerine sağlık eşinin de senin de , tadını tahmin edebiliyorum, çok lezzetlidir denemekte fayda var

    YanıtlaSil
  2. bende karedenizliyim bayılır fasulye kızarmasına daha dün akşam yaptım ellerine saglık

    YanıtlaSil
  3. nefis bir lezzet, cok severim misir unlu fasulye kizartmasini, nursel

    YanıtlaSil
  4. herşeyi hazırladım.. malzemeyi tüm listeyi.. ama tek eksiğim ocak :D:D:D

    YanıtlaSil
  5. tarif guzel, ama biz genelde tursusundan yapariz bunu... bu tazecik fasulye ama..... buralarda da bulunmaz,,,, bi yolunu bul artik bakalim, biz de yiyelim sunu...
    bir de.... coook uzun kaldi bu tarif hadi yenile artik.....lutfennnn....

    sila

    YanıtlaSil
  6. cok degisik geldi bu tarif bana daha once hic duymamistim ama cok cekici gorunuyo tatmak isterdim bilmem hernekadar taze fasulyede olsa ocakta sizce evvele onu yapan balannenin elleri olmasa da guzel olurmu:))) he bu arada nurselcim madem biliyorsun bu tarifi niye yemedik biz hic bunu heeee....bizi tarifsiz birakma canim sevgiler londradan ANGEL....

    YanıtlaSil
  7. sevgili bal anne sen,böyle güzel yemeklerle biz nasıl zayıflayacagız.
    Allah yardımcımız olsun canım.sevgilerle yedim cok lezzetli oluyor.
    sevgilerle...

    YanıtlaSil

cretsizSayac.com kodu baslangici-->
hit counters