iyi bayramlarrr
bayramın 4.gününden günaydınnn bayram bitmeden burdayımm yaşasınnn)))
son günlerde hiçbirşeye yetişemediğimi farkettim .....buraya eve yemeğe arkadaşa komşuya telefona çocuklarıma eşime her yere gec kalıyorumm ..........sebebini anlayamasan da geç kalmayı birşeyleri kaçırmayı
bekletmeyi sevmiyorumm ama elimden gelenin fazlası bu
heryere erkenden yetişmek umudu ile))))
kışın en sevdiğim lezzet diyebilirimm nerdeyse mantı kadar çok severim)) karnabahar geç keşfettiğim bir tad
yıllarca yemedim bir arkadaş toplantısında tadına baktımm vee bayıldımm ve en sevdiğim lezzetlerden oldu
evdeki herkes de sevince artısına artı kattı karnabaharr
bu kadar övgü yeterli sanırım sıra tarifte........
malzemeler
- 1 büyük karnabahar
- 2 veya 3 yumurta
- 2 çorba kaşığı un
- tuz karabiber kırmızıbiber
- 1 diş sarımsak
- 1 kase yogurt
- kızartmak için sıvıyağ
yapılışı
- karnabaharları kökünden ayırıp yumuşayana kadar haşlıyoruz (yaklaşık 20 dakika)
- suyunu süzüp çatalla eziyoruz(o şekildede kızartılabilir ama biz ezerek seviyoruz)
- bir kapta yumurtayı unu tuzu ve biberleri karıştırıyoruz ezilen karnabahardan büyük kaşıkla alıp
- kızgın yağda arkalı önlü kızartıyoruz ılıyınca sarımsaklı yoğurtla servis yapıyoruzzz
mmmmm afiyet bal şeker olsun