25 Kasım 2010 Perşembe

sütlaç

uzuunn zamandır yapmadığım bir tad.... ama evdeki herkesin sevenerek ve beğenerek yediği görülünce
kaydadeğer denilerek resmi çekilen sütlaç.... kayınpederim bile elinesaglık dedi=)))
eşim şekerini fazla buldu siz şekersiz seviyorsanız ölçüyü azaltabilirsiniz.....

malzemeler
  • 8 su bard süt
  • 1.5 çay bardağı prinç+3su bard su
  • 1 subard su
  • 3 çorba kaşığı nişasta +yarım bardak su
  • 2 su bard şeker (şekeri azaltabilirsiniz)
yapılışı
  • pirinçleri yıkayıp 3 bardak su ile suyu çekene kadar pişirin
  •  sütü kaynatın (8 su bard)haşlanan pirinçleri ilave edin 5 dak karıştırarak kaynatın
  • şekeri ilave edin nişastayı yarım bardak su ile açın karıştırarak süte ilav edin
  • 15 dakika kısık ateşte karıştırarak pişirin
kıvamı pelte gibi oluyor....

afiyet bal şeker olsun

19 Kasım 2010 Cuma

karnabahar kızartması

iyi bayramlarrr
bayramın 4.gününden günaydınnn bayram bitmeden burdayımm yaşasınnn)))
son günlerde hiçbirşeye yetişemediğimi farkettim .....buraya eve yemeğe arkadaşa komşuya telefona çocuklarıma eşime her yere gec kalıyorumm ..........sebebini anlayamasan da geç kalmayı birşeyleri kaçırmayı
bekletmeyi sevmiyorumm ama elimden gelenin fazlası bu
heryere erkenden yetişmek umudu ile))))

kışın en sevdiğim lezzet diyebilirimm nerdeyse mantı kadar çok severim)) karnabahar geç keşfettiğim bir tad
yıllarca yemedim bir arkadaş toplantısında tadına baktımm vee bayıldımm ve en sevdiğim lezzetlerden oldu
evdeki herkes de sevince artısına artı kattı karnabaharr
bu kadar övgü yeterli sanırım sıra tarifte........
malzemeler
  • 1 büyük karnabahar
  • 2 veya 3 yumurta
  • 2 çorba kaşığı un
  • tuz karabiber kırmızıbiber
  • 1 diş sarımsak
  • 1 kase yogurt
  • kızartmak için sıvıyağ
yapılışı
  1. karnabaharları kökünden ayırıp yumuşayana kadar haşlıyoruz (yaklaşık 20 dakika)
  2. suyunu süzüp çatalla eziyoruz(o şekildede kızartılabilir ama biz ezerek seviyoruz)
  3. bir kapta yumurtayı unu tuzu ve biberleri karıştırıyoruz ezilen karnabahardan büyük kaşıkla alıp
  4. kızgın yağda arkalı önlü kızartıyoruz ılıyınca sarımsaklı yoğurtla servis yapıyoruzzz
mmmmm afiyet bal şeker olsun

11 Kasım 2010 Perşembe

......

)))
resmin yemekle ve duygularımla ilişkisi yoktur)) yazdan kalan hatıralar arasında buldum resmi
paylaşmak adına mutluluk adına kardeşlik adına huzur adına güzel bir kare.....

yazamıyorum her yaptığım tarifi resmetsemde tüm yediklerime blogda yer versemmi diye düşünerek
geçirsem de uzunnnnn 1 ay olmuş ben düşündüğüm ve hissettiğim hiçbirşeyi yapamamışım(((

bugün de daha fazla gecikmeden yazayım dedim tarif inş yakın zamanda)))

uzun zamandır okuduğum http://www.mevsimlerdenroma.blogspot.com/ sevgili mehtap yine yeniden müthiş sağlık yazılarına başladı umarım bende o yazılanları hayatıma geçirebilirim tümmmm isteyenlerle beraber...

biliyorum tarif olmayan yazılarıma alışkın deyilsiniz)))
ama alışsakmı acaba__?? ya da uzun ayrılıkları bir tarafa bırakıp bu kalabalık ailenin günlük menülerinemi dönsekk))))

bunu zaman gösterecek.......
cretsizSayac.com kodu baslangici-->
hit counters