19 Mart 2012 Pazartesi

bezelyeli tavuk

bugün şu saate kadar kıvrandım ne yemek yapayım diye ......genelde evdeki malzemeye göre planlarım ve yaparım zorlanmam.........ama bugün hiiiiç birşey gelmedi aklıma.....berra mantı önerisini sundu.....eşimde evdeki bakliyatları saydı.........ama hiçbirine gönlüm ısınmadı(ne demekse) tam tavuk pilav yapmaya girmişken buzdolabındaki bezelyeyi farkettim....ve akşam yemeğimiz belli oldu=)))) bezelyeli tavuk.......
malzemeler
1 tane kemiksiz tavuk budu
1 tane soğan
2 tane yeşilbiber
yarım kırmızıbiber
1 tane havuç
1 küçük kavanoz bezelye
tuz kırmızıbiber
2 kaşık tereyağ
yarım çorba kaşığı salça
yapılışı
soğanları tereyağında kavurun küçük doğranmış tavuk etlerini atın ve iyice kavurun salçayı ilave edin yeşil ve kırmızı biberleri doğrayın tencereye ilave edin güzelce kavurun havucu ilave edin yaklaşık 10 dak kavuruntuzunu ekleyin 2 bardak kaynar suyu ilave edin 2 taşım kaynadıktan sonra bezelyeyi koyun kısık ateşte sebzeler pişene kadar pişirin........
afiyetle............

4 yorum:

  1. ellerınıze saglkkk cok lezız gorunuyorr .evdekı cocukalrınız cok sanslıı berranın neden bukadar tatlı dılı oldugu belı oldu sanırım yapmıs oldugun guzel yemeklerden dolayı
    sevgıler malatya hulya

    YanıtlaSil
  2. çok severek yaptığım bir yemek canım.ellerine sağlık.nefis olmuş.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık.Çok güzel bir yemek.Çok da güzel görünüyor:)

    YanıtlaSil
  4. Bende istiyoruuuuum.can dostum senin yaptigin hersey goruntu ve lezzet acisindan cok guzel oluyor.guzel anne....

    YanıtlaSil

cretsizSayac.com kodu baslangici-->
hit counters