arşivden buldum fotoğrafı.....pek severim irmik helvasını....aniden gelen misafire mutfakta çay demlerken bile yapılır.... ılık ılık ikram etmeyi severim ....çünkü ben ılık severim ....eminim misafirimde ılık sever=)))siz nasıl seversiniz_???
malzemeler
1 su bard irmik
1 su bard toz şeker
1 su bard süt+1 su bar su
150 gr tereyağı
süslemek için ceviz
yapılışı
sütü suyu ve şekeri ocağa alın şeker eriyince altını kapatın(kaynatmaya gerek yok) tencerede (ben hep teflonda kavuruyorum)tereyağını eritin ve irmiği ekleyin irmiğin rengi koyulaşana kadar ota ateşte karıştırarak kavurun irmiğin rengi değişince şekerli karışımı ilave edin (dikkat edin sıçramasın elinize yüzünüze) irmikler şekerli karışımı çekene kadar kısık ateşte pişirin cevizle süsleyin
şu sıcak günlerde yanında dondurmayla servis edin..........ya da iftar sonrası çay yanında ikram edin=)afiyetle.........
ellerinize sağlık nefis görünüyor:)bende irmik helvasını aslında ılık severim ama her şekildede yerim sıcak ılık soğuk..çok severim irmik helvasını:)
YanıtlaSilsevgiler..
Bende ılık severim. Ne de güzel görünüyor. Ellerine sağlık canım. Sevgiler..
YanıtlaSilBenim de sevdiğim tatlılar arasındadır.Tarif için teşekkürler..
YanıtlaSilValla sıcak bile yerim. Dediğiniz gibi dondurmayla güzel olur. Eski günlerim olsa şimdi üşenmez yapardım. :)) Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilBende çok severim canım ellerine sağlık...
YanıtlaSilEllerinize sağlık,çok güzel olmuş...dondurmayla beraber tam iftarlık..blogunuzu çok beğendim,tarifleriniz çok hoş...sizi takipdeyim..tanışmaya sizide beklerim..sevgiler,,nurşen,nurlumutfakta.blogspot.com
YanıtlaSilİrmik helvasını bende çok severim özelliklede pişer pişmez neredeyse ağzım yanarken yemeyi severim.Çok güzel gözüküyor ellerinize sağlık.Sizi takibe aldım bende bekliyorum
YanıtlaSilBende ilik severim, bende cok severi b tatliyi.....
YanıtlaSilHatirlattigi icin ellerine saglik,