geçen hafta blogu okuduğumda annebalın hava durumuyla yemekler kadar ilgili ve bilgili olduğunu farketip sizle paylaşmıştım..... ikinci ana konuda diyetmiş..... yemeklerle alakalıdır aslında diyet=)yapmak hazırlamak ve yememek yiyememek 4 sene de 50 kez diyet yaptığımı sanıp 50 defa bozmuşum.....anne balın gerçeklerinden biri de bu sanırım )))))
birde hastayken ki yazıları iyi ki yazmışım dedim...insan unutuyor ne yaşamış neler yaşatmış......velhasıl iyi ki burdayım.....iyi ki yazıyorum....
o kadar doyurucu.......
malzemeler
yarım paket çin eriştesi
1 paket mantar
knor kremalı mantar sosu
sıvıyağ
yarım limon suyu
tuz karabiber kırmızıbiber
yapılışı
erişteleri 5 dakika haşlayın süzün 2 çorba kasığı sıvıya g döküp karıştırın
mantarları teflon tavada 1 kaşık sıvı yağla pişirin mantarlar suyunu çekince baharatlarını ve limon suyunu ilave edin karıştırın sosunu hazırlamak için 2 çorba kaşığı mantar sosuna 1 su bard su ekleyip
pişirin servis tabağına mantarları ve erişteyi alın üzerine ılımış olan sosu ilave edin
afiyet olsun..........
not çin eriştesi normal eriştelerden biraz ince ve tüm marketlerde var ben makro marketten aldım
ellerinize sağlık..tam mantar sevenlere göre olmuş..sevgiler..
YanıtlaSilellerinize sağlık tam benlik bir yemek olmuş:)
YanıtlaSiloyyoyyyoy harika lezzet .
YanıtlaSilellerine sağlık..
Mantar, makarna çeşitlerinin vazgeçilmezi,ellerinize sağlık:))
YanıtlaSilmantarı bizimkiler sadece fırında ki halini çok sever.ama ben her haline bayılırım.ellerine saglık.
YanıtlaSilballim giymatlim,
YanıtlaSilellerine sglik. mantara bayilan biri olarak, muhakkak denicem bu tarifini.
ayricanaaaa, hani edison ampulu ararken, 99 kere basarisiz olmus da, demisler ya" uzulmuyormusun, 99 defa basarisiz oldun"
ne demis edison?
"99 kere basarisiz olmadim! Sadece, ampule gitmeyen 99 farkli yol buldum!!!"
senin ki de o hesap olsun, 50 farkli yol buldun !
51.de belki dogru metodu bulacaksin!
ellerine sağlık. Gerçekten çok doyurucudur çin eriştesi...
YanıtlaSil