30 Mart 2012 Cuma

incirli cevizli kek

bir hafta hemencecik geçivermiş anlamadım bile ........daha dün pazartesiydi bugün olmuş cuma........ardından koşuyor gibiyim günlerin.....eminim çoğumuz böyleyiz.....hayat akıyorr bizde ona yetişmek için koşuyoruz....ama bu koşturmaca da hep bişeyler yarım kalıyor....eksik kalıyor.....ya ev... ya eş ....ya çocuklar....ya da ailen...ya da arkadaşların dostların komşuların.....herşeye yetişmek mümkün deyil ...kendi adıma yazarsam ben en çok çocuklarımı ihmal ediyorum (ben sırada yokum bile=) herşeye yetmek yetişebilmek dileğiyle......

en sevdiğim tatlıdır yazcam... profiterole haksızlık olcak en sevdiklerim arasında ilk onda diyelim....

malzemeler
3 yumurta
1 su bard şeker
1 kahve fincanı süt
1 su bard un
1 su bard iri kıyılmış ceviz
7 tane kuru incir (küçük doğranmış 15 dak ılık suda beklemiş)
1 paket kabartma tozu
sosu
1 su bard ılık su
3 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı nescafe
kreması
1 litre süt
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı şeker
50 gr margarin yada tereyağ
1 paket şanti
yapılışı
yumurta ve şekeri çırpın sırasıyla malzemeleri ekleyin yuvarlak borcama dökün 180 derece ısıtılmış fırında pişirin  kek soğuyunca sosunu karıştırıp dökün tereyağ ve şanti hariç tüm krema malzemelerinş kaynatın soğuyunca ilk margarini çırpın daha sonra tozşantiyi ekleyip çırpın hindistan ceviziyle süsleyip servis yapın.....
afiyet bal şeker olsun........

tarifi sevgili arkadaşlarımın etkinliğine gönderiyorumm                                                       http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/ 
http://www.marifetane.com/

29 Mart 2012 Perşembe

patatesli pizza

ankaramdan güneşli bir salondan merhaba=)))) gününüz aydın olsun .....en güzel günlerinizden biri olsun...güneşin salonuma doğduğu gibi güneş gönüllerinize doğsun inş.....
zaman ne kadar çabuk geçiyor ......ne kadar klişe bir söz demi......ama bir o kadar da gerçek.....londramdaki arkadaşım emine 3 yıl oldumu siz döneli deyince evet 3 yıl 5 ay dedim dile kolay o 3 yılda neler değişti hayatımızda ....
şu kısa ömre neler sığdırdık...ne mutluluklar ne mutsuzluklar.....hepsinden yaşadık hemde dibine kadar mutluysak hep mutluymuşuz gibi.....mutsuzsak hiçççç mutlu olmamışız gibi....her şeyden kararınca yaşamak dileğiyle.......


malzemeler
10_12 adet orta boy patates
2 çorba kaşığı tereyağ
karabiber tuz
1 su bardağına yakın süt
üzeri için
sosis (haşlanmış)
bezelye
kaşar
yapılışı
haşlanmış patatesleri çatalla iyice ezin karabiber tuz ve tereyağını ekleyin yağlanmış diktörtgen borcama patatesli karışımı yayın üzerine sütü ilave edin haşlanmış sosisleri ve bezelyeleri ilave edin (evde bu malzemeler vardı mısır biber mantar zeytin de koyabilirsiniz) önceden ıstılmış fırında 15 dak pişirin rendelenmiş kaşarları dökün ısınmış fırında 5 dak bekletin.....
afiyet bal şeker olsun....
balanneden sevgiler........

27 Mart 2012 Salı

tavuklu salata

elimde bir ton yaptığım yapılmış tatlı ve yemek tarifleri var .....kaybetmemek için öyle bir saklamışım ki bulamıyorum ((((( evdeki tüm gizli yerlerime baktım =)))) yok ....benim bile bilmediğim gizli yerlere saklamışım demekki..... bulana kadar günlük tariflerimle idare edeceğiz......
dün hastalığımdan beri yapamadıklarımı yaptım..... evimi temizledim ....cam sildim ....ve Allaha şükrettim .....bana yine yeniden sağlığımı verdiği için....cam silmek (yukarı bakabilmek ,ellerini kuvvetle bastırmak, yere eğilmek) bir lüks bunu ancak yapamadığınız zaman anlıyorsunuz ..... dün sağlıklı hissetim kendimi ve bu sağlıklı bedeni sevdim......allahım bana tekrar beden sağlığımı verdiğin için sonsuz hamd ediyorum......bu sağlığın kıymetini bilmek ve şükrünü eda edebilmek ümidi ile..........
bu sağlıklı öğlen menüsünü hazırlamak isterseniz buyrun tarif.....
malzemeler
2tane haşlanmış kemiksiz but
2 çorba kaşığı tereyağ
tuz ve baharatlar
salatası
4 yaprak kıvırcık
1 tutam maydonoz
1 tutam dereotu
1 tutam tere
1 tane kırmızı biber
2 tane yeşilbiber
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tane limon tuz karabiber
yapılışı
haşlanmış butları didin eriyen tereyağında 4_5 dakika kavurun baharatları ilave edin ..salatalık malzemelerini doğrayın yağı limon tuz ve baharatları ekleyin karıştırın üzerine sotelediğiniz tavukları ilave edin ve sağlıkla yiyin efendim.............
afiyet bal ve sağlık olsun..........

25 Mart 2012 Pazar

mısırunlu patlıcan kızartması

bu masaya oturup diyete devam edeniniz olabilirmi??????? yaaa bu kadar lezzet bir araya gelsin bende hali hazırda az yiyeceğimi zannedeyimmm...... yok sakınnn inanmayın oturdum herşeyden kararınca yedim ..........profiterol hariçççç profiterole dayanamadımmm 3 farklı sosla yedimmmm=))))ve mutlu oldum ve diyette kaldığı yerden devam ediyor.....masadakiler çok lezzetliydi....gülnihal ve dilek abla gene döktürmüşlerdi.....çeşit çeşit hangisini yiyeceğimizi şaşırdık....ben en çok üç ayrı sosla ikram edilen profiterolu sevdim...

karemelli,çikolatalı ve meyveli soslu
enfes tek kelime ile mükemmel ...........yapmak isterseniz tarif arşivde var..... üzerindeki farklı soslar dr oetker sosları
tarif sitede var ama ben yinelemek istedim.....patlıcanı kızartmadan tüketemeyen bana güzel bir alternatifdi....
yapılışı
3 ya da 4 adet patlıcanı alacalı soyun ve 5 dakika haşlayın 1 bardak mısır ununa 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin ve patlıcanları bulayın  teflon tavada arkalı önlü kızartın sarımsaklı yoğurt ilave edin
servise hazır........
afiyetle

19 Mart 2012 Pazartesi

bezelyeli tavuk

bugün şu saate kadar kıvrandım ne yemek yapayım diye ......genelde evdeki malzemeye göre planlarım ve yaparım zorlanmam.........ama bugün hiiiiç birşey gelmedi aklıma.....berra mantı önerisini sundu.....eşimde evdeki bakliyatları saydı.........ama hiçbirine gönlüm ısınmadı(ne demekse) tam tavuk pilav yapmaya girmişken buzdolabındaki bezelyeyi farkettim....ve akşam yemeğimiz belli oldu=)))) bezelyeli tavuk.......
malzemeler
1 tane kemiksiz tavuk budu
1 tane soğan
2 tane yeşilbiber
yarım kırmızıbiber
1 tane havuç
1 küçük kavanoz bezelye
tuz kırmızıbiber
2 kaşık tereyağ
yarım çorba kaşığı salça
yapılışı
soğanları tereyağında kavurun küçük doğranmış tavuk etlerini atın ve iyice kavurun salçayı ilave edin yeşil ve kırmızı biberleri doğrayın tencereye ilave edin güzelce kavurun havucu ilave edin yaklaşık 10 dak kavuruntuzunu ekleyin 2 bardak kaynar suyu ilave edin 2 taşım kaynadıktan sonra bezelyeyi koyun kısık ateşte sebzeler pişene kadar pişirin........
afiyetle............

16 Mart 2012 Cuma

berramın yemek duası

berramın yemek duası=)güzel lezzetleri yedikten sonra bu duayla tamamlayabilirsiniz......yatmanur teyzesi bu dua ve cilbab sana ithafen......

15 Mart 2012 Perşembe

göl manzaralı masa

göl manzaralı bu masadaki herşey çok güzeldi.....göl sonradan yapılma suni olsada(eryaman göksu) masadaki sohbet ona nisbet yaparcasına sıcak ve samimiydi......özlemişim ferhanı ve evsahibeliğini......bugün mutfakta yıllar önceyi konuştuk ne çok zaman geçirmişiz ne çok anı biriktirmişiz yara almadan yaralamadan.....
masaya oturmadan herkes emine fotoları çek bizi masa başında bekletme diye uyardılar çaylar soğumayacakmış.... masanın iki kare fotoğrafını çekmişim....

pes ettim(( fotoları yerleştiremedim yazılar bir aşağıda bir yukarda sonuç ne olacak merak ediyorum =) oysa ben ne güzel düzenlemiştim((( tüm lezzetler için tskler ferhanım dostluğun ve arkadaşlığın için......bu kadar foto çekmişim bir göl manzarası çekmemişim)))) bir dahaki sefere inşallah......
masada sadece ferhan yoktu onlara ayıp olmasın dıye acilinden onlarada sevgi ve saygılarımı iletiyorum iyiki varsınız kızlar ne güzel bir gündü demi=)))))
bir ton bekleyen tarif var ......bir ara yazacağım....
şimdiden hayırlı cumalar......

14 Mart 2012 Çarşamba

çilekli tatlı

yağmuru dinmeyen ankarada slm....kar bitti yağmur var şimdi ankara da .....bu yaz çook bereket geçecek sanırım.....yazmak istiyorum diyetimin mahvoluşunu .çocuklarıma yetemediğimi .....ama klavye bana bakıyor bende klavyeye....kelimeler dökülmüyor parmaklarıma......bazen parmaklarımı zor durduruyorum bazende tık yok ....bugün sessizliğimle sizlerle olayım......bir ara anlatırım çocukları ve diyetimi........
farklı lezzetler aramak için dolaşırken bulduğum bu lezzeti tadan herkes beğendi.....sizde hafifi sütlü tatlı yapmak istiyorsanız buyrun tarif

malzemeler
1 kg süt
2çay bard un
2çay bard şeker
1 paket vanilya
1 bardak süt+1 paket kremşanti
bolca h.cevizi
1 kase çilek
yapılışı
süt şeker ve unu kaynatın vanilyayı ekleyin fırın tepsisinden biraz küçük tepsiye bolca hindistan cevizi serpin kremayı tepsiye dökün üzerini düzeltin soğuyunca kremşantiyi hazırlayın kremanın üzerine sürün
eşit karelere kesin arasına çilek koyun karelerden birini üzerine ters çevirin ve çilekle süsleyin
tepside kalan h.cevizlerini tatlının üzerine serpin.....
afiyet bal şeker olsun....

bu tarif gene etkinliklere gitsin  http://catlakkafe.blogspot.com/
http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/

12 Mart 2012 Pazartesi

kalb kurabiye

blogum yokken kurabiye yapmazdım cunku sevmezdim..... kuru ve yavan gelirlerdi...şimdi bayılıyorum tatlısına tuzlusuna kremalısına senelerce niye yemedim bilemem ........yapmamda ve denememde blogun etkisi olabilir sanki...... blog olunca degısık lezzetler yapmak zorunda hissettim sanki.....iyikide hissetmişim......şu yalan dünyada tadılmamış lezzetler kalmasın demi=)))belki de yaşlanıyorum yaşlandıkça damak tadı da değişirmiş ya .........
bu güzel tarif el lezzeti bol olan komşum aynur hanımdan ben sadece tadına baktım ve fotoğrafladım......ve muhakkak yapılacaklar listesine ekledim...sizde yapıp tatmak isterseniz buyrun tarif....
malzemeler
 1 paket oda sıcaklığında sana hamurişi
2 yumurta sarısı
1 çay bardağı yoğurt
2 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvıyağ

3 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
5,5 su bardağı un

süslemek için hindistan cevizi
 kreması

3,5 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
3,5 yemek kaşığı tozşeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı

yapılışı
margarini iyice ezin yumurtayı yoğurdu sıvı yağı şekeri katıp karıştırın unu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin kulak memesi kıvamında bir hamur olcak hamuru 4 parçaya bölün merdane yardımıyla açın (2 cm kalınlığında) ve kalıbla çekil verin 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin
kremanın yapılışı
yağ hariç tüm malzemeleri karıştırarak pişirin kaynayınca ateşten alıp yağı ilave edin mikserle iyice çırpın
 kurabiyeler soğuyunca 1 tanesine kremayı sürün 2.yle kapatın birleşen kurabiyelerin ucuna krema sürün hindistan cevizine bulayın (çekilmiş ceviz badem fındık evde ne varsa )servise hazır ....

afiyet bal şeker olsun
bu hafta etkinlikler bereketli iki etkinliğede tarifi yolluyorum

 http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/ için sevgili gülcan a


 
http://catlakkafe.blogspot.com/ ve sevgili nuraya kolaylıklar diliyorum

     

10 Mart 2012 Cumartesi

şeftalili pastaban

yoğun bir cumartesi beni bekliyor.....tüm çocuklar evde güzel bir kahvaltı sofrası.....ardından günlük
işler.....saat 1 de apartman komşusuna ziyaret....saat  4 çiğ köfte daveti...ve eve dönüş....ve hafta sonu olduğu için 4 veya 5 parti çamaşırla boğuşma vakti=) akşam yemeği için ne çıkarsa bahtımıza hala karar veremedim....
çok fazla vakit kaybetmeden bu kolay tarife geçiyorum..

bu tarifi 73 hafta cay kahve bahane etkinliğine sevgili gülcana gönderiyorum..
malzemeler
1 tane kakaolu pastaban
1 kutu yazdan kalma şeftali konsevesi
3 su bard süt
3 çorba kaşığı un
8 çorba kaşığı şeker
1 paket krem şanti
1 su bar süt+1 paket krem şanti
keki islatmak için meyve suyu veya süt
üzerine kakao
yapılşı
pastabani ılık süt veya şeftali suyuyla ıslatın süt un ve şekeri kaynatın ve ılıtın
süt ve kremşantiyi çırpın soğuyan kremaya ilave edin karıştırın ıslattığınız kekin arasına
kremayı dökün üzerine şeftalileri dizin keki meyvelerin üzerine kapatın kalan kremayı
dökün üzerini kakao ve şeftali ile süsleyin dolapta en az 3 saat bekletip serviz yapın....
afiyet olsun

8 Mart 2012 Perşembe

paskalya

güneş ısıtmaya başladı ankarayı.....ve bir aydır bizlerle olan karlar eriyor.......sıcağı ve güneşi özlediğimizi biliyordum ....  bugün hafiften kendini gösteren güneşi zannımdan  çokkkk daha 
fazla özlediğimi anladım ......... ilkbahar göz kırpıyor bana ve aileme......
fotodaki resim adeta ye beni diyor =)))) kesinlikle yenilmesi tadılması gereken bir lezzet.....

malzemeler
1,5 su bard süt (ılık)
1 su bard su
 3 yumurta (1inin sarısı üzerine)
1 su bard sıvıyağ
9 çorba kaşığı toz şeker
3 çay kaşığı tuz
1,5 paket küçük yaşmaya
aldığı kadar un (9 bardağa yakın)
üzeri için
1 yumurta sarısı
1çorba kaşığı pekmez
iri kıyılmış ceviz veya fındık
yapılışı
ılık sütü suyu mayayı sıvı yağı ve şekeri karıştırın (şeker eriyene kadar yaklaşık 5 dak) tuzu koyun unu azar azar ilave ederek karıştırmaya devam edin (çırpıcı ve ya kaşıkla) katılaşınca 5 dakika daha yoğurun kulak memesi kıvamına gelince yaklaşık 1 saat mayalanmasını bekleyin büyük saç örgüsü şekli verin yumurta sarısı ve pekmez karışımını sürün iri kıyılmıs fındıkları serpin önceden ısıtılmış
fırında kızarana kadar pişirin

not= paskalyayı yaparken bim efsane un kullanırsanız sonuç mükemmel oluyor
not=diyete devam ama ilk hafta gibi her şeye uyamıyorum ama battı balık da demiy
orum hedefe yavaş yavaş ilerliyorum inşallah.......

7 Mart 2012 Çarşamba

patatesli turşulu salata

gene foto azizliğine uğramasın diye yazıyorum.....foto çok kötü ama lezzet mükemmel....ev sahibi olduğum zamanlarda vakit kısıtlığından ve hizmet aşkımdan =) bir kareyle yetiniyorum .....sonuç hüsran oluyor ama bu lezzeti arşivime eklemek istedim.......muhakkak bir daha yapacağım ama foto çekermiyim çeksem bile ekleyebilir miyim bilmiyorum ......kız kardeşim sümeyye yerken 'abla bunda ne var anlayamadım ama tadı çok güzel 'diyerek beğenmişti.......
sizde bu fotoya rağmen denemek isterseniz buyrun tarife geçelim......

malzemeler
3 tane haşlanmış patates
3 tane havuç
2 tane salatalık
1su bard rende salatalık turşusu
yarım demet dereotu
3 diş sarımsak
1 kase yoğurt
2 çorba kaşığı mayonez
2 kaşık sıvı yağ
tuz karabiber

yapılışı
patatesleri haşlayın (dağılmasın) ve rendeleyin havuçları rendeleyin ve 2 kaşık sıvı yağla soteleyin
salatalıkları kabuğuyla rendeleyin havuçlar ılıyınca tüm malzemeyi karıştırın ve servis tabağına alın dereotuyla süsleyin.....
afiyetle...........
not=ben salatalık turşusunu doğradım siz muhakkak rendeleyin.....

2 Mart 2012 Cuma

börülce salatası

hayırlı cumalar....
londra dan geldiğimde en sık yaptığım salata çeşidi....ben evde ne varsa yeşillik adına koyarım...
ve öyle severim....ablam en son yaptığımda 'sen onu yapma istersen güzel olmuyor 'dedi...
biz bozuldum bir bozuldum anlatamam...herkes yaptıklarımı beğenecek ya...hep güzel yapmam lazım ya...hep de beğenilmesi gerek  ya...sonra ablamın haklı olabileceğine karar verdim...bu kararı vermek zor olsa da=))))) ve bir dahakini onun isteğine göre yaptım....ben arada çok fark görmedim ....sanırım ben börülcenin tadını seviyorum yanındaki yeşillikler sadece ona eşlik ediyorlar....
malzemeler
2 su bard börülce(kuru)
4-5 tane yeşil biber
2 tane kırmızı biber
yarım demet maydanoz
1 çay bard mısır
sosu
1 tane limon suyu
yarım çay bard sıvı yağ
tuz ,karabiber
yapılışı
börülceyi akşamdan ıslatın tencereye üzerini geçecek kadar su koyup pişene kadar haşlayın ....
kalan malzemeleri ince ince doğrayın soğuyan börülceye ilave edin sos malzemelerini
küçük bir kavanozda sallayarak karıştırın salataya ilave edin
afiyet bal olsun......



cretsizSayac.com kodu baslangici-->
hit counters