akşamınız hayırlı ve huzurlu olsun .....
hiçbir aşamasına karışmadığım bir tarifle sizinleyim
mutfakta iş yaparken çocuklara sabredemediğimi yazmıştım berra hariç tüm çocuklarım buna saygı duydu !
berra ne yaparsam yapayım kızartma,hamur ve soğan kavurmada dahil her an mutfakta bende yapayım mı anne sorusuna muhatabım
genelde bu sorunun cevabı hayır berra dır
ama berra ısrar da öyle etkilidir ki o kaşığı tutup karıştırana hamurdan parça alıp şekil verene kadar
(çocuğuma mücadele etmeyi öğretiyorum her hayırın aslında evet olduğunu öğretiyorum )
keklerin kaplarını çok severek almıştı sena içlerini doldurma da sena ve berra ya düştü
ben sadece tarifi ellerine verdim hazırlama pişirme süsleme aşamaları kendilerine ait
fotoğraf çekimi ve annebal yazmak ta sena nın göreviydi bir kaç seneye kadar senanın tariflerini okuyacaksınız
çok yumuşak bir kek olduğunu söylemeden geçemeyeceğim
ellerine sağlık masum prensesim ve kardeşi berra=)
dip not berra yazdıklarımı okuyunca beni niye yazmadın bende aşçı olmak istiyorum bana niye prenses yazmadın ben prensesin deyilmiyim diye deli sorularla benimle =))
1 tane yumurta
1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
yarım su bardağı süt
1 su bardağı un
2 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tane portakal kabuğu rendesi
şeker ve yumurtayı beyazlaşana kadar çırpın sıvı malzemeleri karıştırın
toz malzemeleri eleyerek ekleyin spatula yardımıyla karıştırın
kalıp ların yarısına kadar doldurun
180 derece önceden ısıtılmış fırında 20 25 dakika da hazır
kürdan kontrolü yapmakta faydalı
afiyetle
ellerine sağlık canım.sevgiler.
YanıtlaSilBerra hakli:)ikisininde eline saglik
YanıtlaSilBerrali , senali , macerali tarifler de bir baska oluyor. Ooo yummy😍😍😍
YanıtlaSil