ocak bitiyor ...sömestir tatili başladı.....ankara ya birsürü kar yağdı hatta kar yüzünden okullar tatil oldu ..... ama annebal eklediği poğaçaların tarifini yazamadı =) ehemmiyetini yitiren blog can çekişiyor sanki =((((
tüm blogların tatlısıyla tuzlusuyla denediği bu şekli ben yeni denedim ve çok beğendim ve ahmet yavuzumun arkadaşları da çok beğenmiş klasik poğaça hamuruna uyguladım
bu şekil bana hep teferruatlı ve gereksiz geliyordu ama yapınca ve beğenilince pek sevdim
elmalı kurabiyede bu şekli sevmiyorum çünki çok hamur az iç oluyor ama ben çok iç az hamur seviyorum =)
2 su bardağı ılık süt
1 paket kuru maya
3 tatlı kaşığı şeker
malzemelerin hepsini bir kaba alın
karıştırın 5 dakika mayanın kabarmasını bekleyin
1 su bardağı sıvı yağ
tuz ilave edin
unu azar azar ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında
ele yapışmayan bir hamur yapın
en az yarım saat dinlendirin
peynirli içle şekil verin
üzerine yumurta sarısı sürün 160 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin
not eğer zamanınız varsa şekil verdikten sonra yarım saat tepsi de mayalansın
afiyetle
Az hamur cok ic❤ elmali pasta icin en guzel slogan
YanıtlaSilBen ne zmndır girmemişim bloga,,, aaa dedim, afferin iyi calışmışsın... Can cekişiyodu blog... Ümidimi kesmiştim nerdeyse... Very very good... Have a , have a look 😊😊😊😊
YanıtlaSilAra dönem tatili ve annelerin bol bol yavrularının isteklerini yerine getirdikleri dönem başladı... Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilSevgiler
Yalnız, bu şeklin nasıl çıktığına dair resimler de olsA iyi olurdu
YanıtlaSil