20 Ocak 2016 Çarşamba

peynirli poğaça

ocak bitiyor ...sömestir tatili başladı.....ankara ya birsürü kar yağdı hatta kar yüzünden okullar tatil oldu .....  ama annebal eklediği poğaçaların tarifini yazamadı =) ehemmiyetini yitiren blog can çekişiyor sanki =((((  

tüm blogların tatlısıyla tuzlusuyla denediği bu şekli ben yeni denedim ve çok beğendim ve ahmet yavuzumun arkadaşları da çok beğenmiş klasik poğaça hamuruna uyguladım 
bu şekil bana hep teferruatlı ve gereksiz geliyordu ama yapınca ve beğenilince pek sevdim 
elmalı kurabiyede bu şekli sevmiyorum çünki çok hamur az iç oluyor ama ben çok iç az hamur seviyorum =)


2 su bardağı ılık süt

1 paket kuru maya 
3 tatlı kaşığı şeker
malzemelerin hepsini bir kaba alın 
karıştırın 5 dakika mayanın kabarmasını bekleyin 

1 su bardağı sıvı yağ 
tuz ilave edin 
unu azar azar ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında 
ele yapışmayan bir hamur yapın 
en az yarım saat dinlendirin 
peynirli içle şekil verin 
üzerine yumurta sarısı sürün 160 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin

not eğer zamanınız varsa şekil verdikten sonra yarım saat tepsi de mayalansın 
afiyetle

4 yorum:

  1. Az hamur cok ic❤ elmali pasta icin en guzel slogan

    YanıtlaSil
  2. Ben ne zmndır girmemişim bloga,,, aaa dedim, afferin iyi calışmışsın... Can cekişiyodu blog... Ümidimi kesmiştim nerdeyse... Very very good... Have a , have a look 😊😊😊😊

    YanıtlaSil
  3. Ara dönem tatili ve annelerin bol bol yavrularının isteklerini yerine getirdikleri dönem başladı... Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Yalnız, bu şeklin nasıl çıktığına dair resimler de olsA iyi olurdu

    YanıtlaSil

cretsizSayac.com kodu baslangici-->
hit counters