9 Aralık 2009 Çarşamba

şantili revani


sevgili alimenin etkinliği için yaptığım bu pasta arkadaşlarım tarafından tam not aldı
tarif makbule yengeme ait şerbetli bir tatlı olmasına rağmen hafif bir lezzet süslemesinde vişne,
nane yaprağı ve damla çikolata kullandım denerseniz memnun kalacaksınız......
tarifi 49.porselen demlik çay saati etkinliğine ev sahipliği yapan alimeye gönderiyorum ve kolaylıklar diliyorum

malzemeler
  • 4 yumurta
  • 1 çay bard şeker
  • 1 su bard yoğurtsu bard sıvıyağ
  • 1 su bard un
  • 1 çay bard irmik
  • kabartma tozu, vanilya

şerbeti
  • 3 su bard şeker
  • 3 su bard şeker 

üzeri için
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bard süt
  • vişne taneleri damla çikolata ve nane yaprakları

yapımı
  1. yumurtaları teker teker mikserle çırpın krem gibi beyazlaşana kadar
  2. sırasıyla şeker,yoğurt ve yağı ekle ve çırp
  3. unu,irmiği,vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyip kaşık ile karıştırın
  4. yağlanmış tepsiye dökün 170 dereceli soğuk fırında kızarana kadar pişirin
  5. şerbeti için su ile şekeri karıştırın şeker iyice erisin (kaynatmıyoruz)
  6. pişen revaniyi sıcak fırından çıkarıp soğuk şerbeti döküyoruz ve tekrar sıcak fırına veriyoruz
  7. şerbetini çekince çıkarıyoruz yaklaşık 10 dak.
  8. soğuyunca şantiyle süslüyoruz

notlar
fırın tepsim termikel fırın tepsisi büyük fırınların biraz küçüğü
eğer kalın olmasını istiyorsanız yuvarlak borcamada dökebilirsiniz
soğuk şerbeti döktükten sonra fırının kendi sıcağında 10 dak bekletiyoruz

tarif için becerikli yengeme tşk ediyorum
afiyet bal şeker olsun

12 yorum:

  1. Katılım için teşekkürler tarifinizi aldım..

    YanıtlaSil
  2. görüntü süper ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  3. goruntu bi yana, nasilda da guzel kesmissin, sanki kalipdan cikmis,hangi marka bicak kullaniyorsun, jaanyodan mi ithal???

    ikinci resimi daha bi begendim, sankki daha bi nostaljik.

    YanıtlaSil
  4. jaanyoda derken japan yani

    YanıtlaSil
  5. ;) aslında japonyayı anlamıştık;)
    resmi beğenmene sevindim
    bıçak samsundan .....

    YanıtlaSil
  6. Becerikli Arkadaşım Merhaba ;
    http://birseninmutfagi.com
    Ve
    http://birdemliksohbet.blogspot.com
    Tarafından 15 aralık 2009 ve 15 ocak 2010 tarihleri arasında KEK YARIŞMASI yapılacaktır.
    Yapmış olduğunuz kekleri görselliğine önem vererek yayınlayıp tarifinide sitenizde yayınlamanız şarttır.Kekinizin resmini ve tarifini http://softbowlsilikonkekkaliplari.blogspot.com/ sitemizde yayınlanacaktır.
    16 ocak 2010 - 1 subat 2010 tarihleri arasında oylama yapılacaktır.
    1 subat saat 14:00 de birinci açıklanıp hediye olarak SOFT BOWL KEK KALIPLARI gönderilecektir.
    Ayrıntı için http://softbowlsilikonkekkaliplari.blogspot.com/ tıklayınız.....
    Bu yazıyı okuyan tüm site sahipleri DAVETLİDİR....

    YanıtlaSil
  7. ellerine saglik cok guzel gorunuyor balanne en kisa zamanda deneyelim ins

    YanıtlaSil
  8. merhabalar,

    nefis bir goruntu olmus ellerinize saglik..
    ghorusmek uzere...

    YanıtlaSil
  9. Kardesim bu kadar olur benim msjlar sana kismet olmayacak herhalde, int koptu biraz once de.
    neyse gorunus, kesim, bicim super gozukuyor. Santiyi bulunca deniycem. Ellerine saglik.
    Cidde'den selamlar
    Mehtap

    YanıtlaSil
  10. mesajını görünce çok sevindimm
    başarmışın;)))
    aslında mesaj yollamak bu kadar zor olmamalı ;))))
    ankara dan cidde ye sevgilerr

    YanıtlaSil
  11. Yemek bloklarina bakmicam diyorum, durumum geregi, ama bazilarina tiklamaktan kendimi alamiyorum.
    Sanirim siz de tiklayacagim demir baslardan olacaksiniz.
    Sevgiler

    "Bosanda Semerini Y"

    YanıtlaSil
  12. sa. annelerin bali muhtesemsin tatliyi denedim ve o aksam misafirlerim vardi herkes bayildi cok hafif olmus dediler ellerine saglik cenim benim hayirlisinla iyilesip sihhat bulup baska guzel tatlilarini bekliyoruz sevgilerimle

    YanıtlaSil

cretsizSayac.com kodu baslangici-->
hit counters