dumanı üstünde bir tarifle karşınızdayım.......
annem ve halam tarifi isteyince bloga bakın ;))) tarif orda dedim ve ekliyorum
bu lezzetleri evlendikten sonra denedim çünkü eşim giresunlu ve bu tadları çok seviyor
mısır ekmeği karalahana çorbasının yanında olmazsa olmazıdır
ben sıcakken yoğurtla veya ayranla seviyorum.......
kayınvalidem mısır ekmeğini un su ve tuzla yapıyor ve kuzinede pişiriyor
onun lezzetide bambaşka sanırım ona lezzeti veren kuzine fırınında pişmesi....
malzemeler
3 yumurta
1 su bard süt
yarım su bard yoğurt
yarım su bard sıvıyağ
2 su bard mısırunu
yarım su bard beyaz un
1 paket kabartma tozu
- yapılışı
- un ve kabartma tozu hariç bütün malzemeyi karıştırın
- unu ve kabartma tozunu ilave edin
- 200 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar ısıtın
ellerine sağlık anne balım en kısa zamanda bende yapacağım
YanıtlaSilEllerine sağlık canım bir kere yemiştim tadı çok leziz...
YanıtlaSilgerçektende kuzine farklı olur..
YanıtlaSilve mısır ekmeğinin yeride bambaşkadır..
afiyetler olsun canım.. Bal olsun :)
benim esimde karadenizli fakat 9 yilda iki kere yaptim;(bu tarifi bugun yapacagim.ben yogurtlu seviyorum;)ebrar
YanıtlaSileşim karadenizli değil. ve bana taze mısır unu verecek bir kayınvalidem yok. marketlerden alınma mısır unu ile yapsam bu tarifi olur mu?
YanıtlaSil;)
YanıtlaSileğer seviyorsanız tabiki olur;)
misir ekmegini denedim ve cok guzel oldu.cocuklarda begenerek yediler.ebrar
YanıtlaSilbu siteyi annem çok seviyor yapan herkesin ellerine sağlık çok teşekkür ederiz =))
YanıtlaSiltariflerin hepsine baktım çok güzeldi gerçekten.Annemede söylicem.Bu arada Rabia hocam ben Abdullah Harun Yaşar'ım 11B/TM den katılıyorum.
YanıtlaSil