1 su bardağı şeker,
1 su bardağı süt,
1 subardağından 2 parmak eksik sıvıyağ
3 yemek kaşığı kakao
1 pk kabartma tozu,
1 paket vanilya
2.5 su bardağı un( yoğunluğuna göre değişiyor 2 de olabilir)
İçi için
Krem şanti
Süt
Muz ( isteğe bağlı)
Hindistan cevizi ( isteğe bağlı)
Damla çikolata( isteğe bağlı)
kremşantiyi sütle çırptıktan sonra buzdolabına kaldırıyoruz isterseniz kremaya bolca hindistancevizi ekleyebilirsiniz.yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz sütü yağı, kakaoyu da ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Vanilya, kabartma tozu ve unu da ekledikten sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine döküp önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişiriyoruz. Kek pişince soğuması için bir süre bekliyoruz. Bir bardak yardımıyla yuvarlak dilimler çıkarıp artan parçaları elimizle iyice ufalıyoruz. Yuvarlak dilimlerin üzerine önceden hazırlayıp soğuttuğumuz kremşantiden bir yemek kaşığı koyup ufalanmış parçalarla üzerini kaplıyoruz. Elimizle yuvarlak bir görüntü olmasını sağlıyoruz. Dilerseniz içine muz dilimleri ve damla çikolata da koyabilirsiniz.
afiyet bal şeker olsun
ellerine sağlık..sevgiler
YanıtlaSiloglum kesin bayılır.ellerine saglık.
YanıtlaSilbayılırım bunlara ellerine sağlık çok güzel olmuşlar
YanıtlaSilköstebek pasta nefis...ellerine sağlık..
YanıtlaSilatı alan üsküdarı geçmiş...taaaa kurban bayramına yapmıştım.resimlerini çekmiştim güyyaa ben ekleyecektim.kısmet değilmiş :((( harika bi tat.ama bizim buralarda eti puf diyolar kendilerine :)))
YanıtlaSilgurbetanne
süper bi tarif, çok da güzel gözüküyo;) ellerinize sağlık emine hanım
YanıtlaSilyapamayi cok isterim ama ,ben tembel bi kadinim malesef.64 kilo da oldum zaten.
YanıtlaSilsultan'a da selamimi soyle, tatli komsuna, ben geldigimde de yapsin, bak simdiden siparis ediyorum... ben 2 cocukla taaa sizin yaniniza gelcem, iyi agirlayin beni, blogcu bayan.
vuslat can
fatımam bu yorumunu yenı gordumm sen yeterkı gellll sana neler hazırlarız
YanıtlaSilbunu cok sevdim..eklemen gereken guzel tarifleride nasil biliyosun..yaptim nefiiis birsey..serviside sunumuda harika..tabakta ne guzel duruyor..gonlunuze saglik..brilliant explanation..love you lots of kisses xx
YanıtlaSil