bir televizyon proğramında yapılışını görünce eşime süpriz yapmak amacıyla hemen yaptım=)karadeniz yemeklerini bilmem ve çok sevmem ama ara sıra eşim mutlu olsun diye yaparım .....buda kayınvalidemin yaptığı bir ekmekmiş yoğurduktan sonra sacta pişirirlermiş eminim lezzeti çok daha fazla oluyordur odun ateşinde piştiği için.... pırasalı ekmeği yanında yoğurtla deneyin soğutmadan .....
afiyet olsun.......uzun zamandır etkinliğe katılmıyordum sayfamı ziyaret edip davet eden özleme tşk ediyorum bu tarifi www.yesilmutfaktantarifler.blogspot.com a gönderiyorum
MALZEMELER:
½kg pırasa,
4 su bardağı mısır unu,
çeyrek demet maydanoz,
2 su bardağı kaynar su,
tuz, karabiber, zeytinyağı
YAPILIŞI:
½kg pırasanın sapları kesilir, ilk kabuğu alındıktan sonra iyice yıkanır. Yıkanan pırasalar ince halkalar halinde doğranır, tuzla ovulur. Maydanozlar ince ince kıyılır, pırasalara eklenir. 4 su bardağı mısır unu bir kaba aktarılır. 1 tatlı kaşığı tuzun ardından 2 su bardağı kaynar su ilave edilerek yoğrulur. Yoğrulan harca pırasa ve maydanozlar ilave edilir. Biraz karabiber serpilen harç ele yapışmayan kıvama gelene kadar yoğrulur. Fırın kabı yağlandıktan sonra harç aktarılır ve kaba iyice yayılır. Üzerine bastırılarak kaba yerleştirildikten sonra yemeğin üzeri zeytinyağı ile yağlanır. Fırına girmeden önce dilimlere ayrılır. Pırasalı Mısır Ekmeği 200 derecede pişirilir
Ah evet evet bizde boyle yaparız, başka çeşitlerini de severiz, mesela hamsili :)))
YanıtlaSilNe cok oldu tatmayali
Cok cok sevgiler.
tşkler nunu....hamsilisini hiç yapmadım ve yemedim ama bu tarifde balık yemeklerin yanında güzel olur sanırım...
YanıtlaSilEtkinliğe katılımın için çok teşekkürler tarifin yayında sevgiler
YanıtlaSilben tsk ederim özlem ............
YanıtlaSilmısır ekmegı tarıflerını bu aralar cokca goruyorum balık mevsımı olmasından dolayı galıba,pırasayı da severım boreklerde coreklerde harıka olur ellerıne sağlık canım guzel olmuş
YanıtlaSilçok harika görünüyor.ellerinize sağlık.sevgiler...
YanıtlaSil82. izleyicin olraak merhaba. sayfanı çok beğendim ve artık takibinizdeyim. bende beklerim sevgiler
YanıtlaSileminecim,bu tarifini denedim gecen hafta komsularimla kahvalti gunu bendeydi.hepimizde begenerek yedik ama bana biraz sert geldi galiba ben daha soft olmasini bekliyodum.piserken super koktu yerken de guzel di.... IKRA
YanıtlaSilikra abla yapmana sevindim... yapıp yorum yazmana daha çok sevindim)))))
YanıtlaSildaha soft olması için un miktarını azaltmak lazım sanırım ama karadenizliler boyle sert sevıyor=)))
sevgiyle....