30 Ağustos 2012 Perşembe

kat kat ev baklavası

ramazanda günleri sayarken bırakmışım.....ramazan bitmiş......bayram gelmiş geçmiş..... ben bayram öncesi satı ablayla yaptığım baklavayı paylaşmamışım(.....sözde bayram öncesi yazcaktım ki
bayramda bu muhteşem baklavayı yapın ve ikram edin diye......ama olmadı olamadı ....
ben baklava sevmem diycem sen ne seversin ki diyeceksiniz=))))ama bu baklavayı severim ......bu baklava emek emek .....bu baklavayı yapmak hüner istiyor=)))burda sonuna kadar satı ablayı övüyorum .....ben fotoğraflarını çektim ve malzemelerini ölçtüm ......bir de yufka açmaya çalıştım sadece çalıştım =)
tek basıma yapar mıyım yapamaz mıyım bilmiyorum ama tarifin bulunmasını istedim....eğer yufka açmakta zorlanmıyorsanız yarım ölçüyle bu tarifi yapabılırsınız....

malzemeler
8 bardak un(tepeleme)
1 çorba kasışı sıvı yağ
yarım tatlı kaşığı tuz
1 yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt(tepeleme)
4 su bard su
1 cay kaşığı kabartma tozu

malzemeleri sırasıyla karıştırarak hamur yapın 10 dakika dinlendirin hamurdan ceviz büyüklüğünde 23 beze yapın yağlanmış tepsiye iki kat açtığınız yufkalardan serin iri kıyılmış ceviz serpin hamurlar bitene kadar cevizleri her kata serin her 5 yufkada bir 4 kasık sıvı yağ serpin yufkaların uzerine tepsiden biraz büyük açılıyor yufkaları serince kenarları bıçak yardımıyla kesiliyor(daha sonra kalan parçalarla çörek yapılırmış)
yufkalar açılırken 10 dakika kadar dinlendirilip tepsiye diziliyor buda püf noktalarından olsa gerek...
üzerine
2,5 su bard sıvı yağ
250 gr tereyağı
 10 dakika karıştırarak kaynat
kaşıkla kesilmiş olan baklava dilimlerine gezdir
şerbeti
6 bardak şeker
7 bardak su
kaynatın
şerbet sıcak baklava soğuk olacak
not
yaparken bu kadar yorulmadım =))))) doğru yazmak ve anlatmak ne zor .....umarım anlaşıldı ...evet kabul ediyorum her yiğidin harcı deyil bu baklavayı yapmak ama yaparsanız eminim değdiğini göreceksiniz....
not
bu tarif davul fırınlar ıcın yanı normal fırın tepsileri için yarım ölçü yeterli gelecektir
not
yufkalar sadece unla açılıyor tek tek 1 tepsiye 23 yufka yeterli nişasta yok yane
afiyet bal şeker olsun


4 yorum:

  1. Ellerinize sağlık.Muhteşem görünüyor.

    YanıtlaSil
  2. hımmm.nefis nefisss.ellerine sağlık canım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Ellerine saglik bal anne. Gercekten annemin baklavasini gormus gibi oldum, cok bi acayip huzunlendim de duruldum:(((

    YanıtlaSil
  4. OLSADA YESEM KEŞKE
    ELLERİNİZE SAĞLIK

    YanıtlaSil

cretsizSayac.com kodu baslangici-->
hit counters