profiterol olsunda yalancı olsun .....tadı lezzeti birebir olunca şu hamurunu hazırlamaya gerek bile yok.....eskiden ne hazır profiterol hamurları vardı ne de kedili bisküvileri .....canın profiterol mu istedi başla yapmaya emek emek ....hamuru ayrı pişmesi ayrı kremaları ayrı.....eskiden benim için bunları yapmak çok kolaydı.....ya şimdi 40 dereden ayrı su getiririm yapmamak için ...insan yaşlandıkça pratik şeyleri seviyor sanırsam .....işte bu da pratik mi pratik kolaymı kolay bir profiterol......
malzemeler
1 paket kedidili
2-3 parçaya bölün
kare büyük borcama koyun
kreması
1 litre süt
1 su bardağından biraz eksik un
1 su bardağı şeker
kremayı kaynatın ve ılıtın
1 paket krem şantiyi 1 bardak sütle çırpın
ılımış olan kremaya ekleyin karıştırın kedidillerin üzerine dökün
buzdolabında en az iki saat bekletin bence muhakkak bir gece bekletin
2,5 su bardağı süt ve dr oetker cikolata sosunu kaynatın soğutun
kedidillerini servis tabağına alın ve üzerine hazır dr oetker çikolata sosu dökün......
afiyetle........
bu kadar kolay pastanın aşama aşama fotoğraflarını çeken ablama teşekkür ediyorum .....
tarif içinde sezin hanıma teşekkürler......
Ellerine sağlık...nasıl kolaysa öyle yapılmalı.her zaman da zahmetlisini yapmaya zaman olmayabiliyor..afiyet olsun..
YanıtlaSilellerine sağlık canım.hem kolay hem lezzetli bir tatlı olmuş.sevgiler.
YanıtlaSilMerhaba canımm güzel tarifin şimdik burda yayında http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/2013/04/yalanc-profiterol.html çok teşekkürler gene bekliyorumm selamlar :)
YanıtlaSilGuzel bir lezzetti
YanıtlaSilYarın misafirlerime bunu yapmaya karar verdim
Ellerine sağlık
Yalanci , gercek , sahte , cakma...hic farketmez tatli olsun sutlu oldun bi de kakaolu olsun her turlu severim;)) ellerine saglikk
YanıtlaSil