Kelebek pastanın nasıl şekillendireceğiizi yazmadan yazıyı bitirmişim ;)) ve şu an düzeltemiyorum;( pc izin vermiyor..... Aslında çok basit normal yuvarlak kek kalıbını boyuna kesip ters çeviriyorsunuz ..... Yazıyla anlaşılması zor sanki.... En yakın zamanda yapım aşamasınıda fotoğraflayarak yapmam gerek..... Bugünkü tarif bloglarda çoğu kez denenmiş ve yapılmış..... Görüntüsünü çok seviyorum kardeşim Sümeyye iç harcını tavukla yapmıştı ve çok guzel olmuştu ben peynirlisini yaptım bir sonraki iç harcı kesinlikle tavukla olacak........ Malzemeler
1 kg yufka
2 su bardağına yakın süt
1su bardağına yakın sıvı yağ
İç malzemesi
1kalıp beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
Üzerine
1yumurta sarısı
Yapılışı
Fotoğraflarda ayrıntılarıyla görüntülemeye çalıştım anlatması yapmasından daha zor;( süt ve yağı karıştırın yufkaya bolca sürün(ben çıtır sevmediğim için bolca sürüyorum) yufkayı 4e bölün ve resimlere bakarak aşama aşama yapın;))))) inanın kelime bulamadım anlatmaya fotolarda anlamadığınız bir yer olursa lütfen yorumlardan sorun anında cevaplarım;))))) 1yumurta sarısını böreklerin üzerine sürün yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye börekleri dizin 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.......afiyetle......
çook şık bir börek..cook seviyorum.. emeklerinize sağlık..
YanıtlaSilsevgiler...
teşekkürler şehrinaz ....yorum ve ziyaretiniz için.....
SilEstetik açıdan harika görünüyor. Bir börek sever olarak ellerine sağlık diyorum.
YanıtlaSilbende bir börek sever olarak teşekkür ediyorum mucize......
SilCok guzel bir borek ellerine saglik
YanıtlaSilSumeyye de sevgiler
bencede çok güzel teşekkürler sümeyye.......
Silsüpper gözüküyo emine hanımcım ellerine sağlık ;) bi çarşamba tuzlusunu çıkardım aradan sayende,bu hafta bunu yapıciğim ;)
YanıtlaSil