3 Şubat 2014 Pazartesi

ıspanaklı gül böreği

ıspanağı severim o da beni sever =))))) amma velakin yıkaması yokmu belki yıkaması olmasa haftada bir pişecek ama sadece o temizlenmesi yıkanması yüzünden ayda bir pişiyor...... 1 kg ıspanağı 1 ton suyla yıkıyorum bu da vicdan azabına sebep oluyor((( londrada yıkanmış paketlenmiş ıspanak vardı normalinden biraz daha pahalı olduğu halde hep öyle alıp yapmıştım.....şimdi burda büyük marketlerde de var ama her zaman gidilmiyor.....velhasılı yıkanmış ıspanak benim için değerlidir kıymetini bilirim.... siz de bilin=)

malzemeler ve yapılışı 
3 tane yufka
sos
2 yumurta
1 su bardağı süt
yarım su bardağı sıvı yağ
iç malzemesi
yarım kg ıspanak
1 kase rendelenmiş beyaz peynir
tuz kırmızı biber

teflon tavaya 2 kaşık sıvı yağ koyun harlı ateşte ıspanakları suyunu çekene kadar pişirin (çok deyil yaklaşık 5 dakika)rendelenmiş peynirleri ve baharatını ilave edin ve ılıtın
sos malzemelerini karıştırın yufkayı 6 eşit parçaya bölün sos harcını her tarafına sürerek ıslatın yufkanın geniş tarafına ıspanaklı harçdan sıralayın sigara böreği sarar gibi sarın daha sonra kendi etrafında çevirin yufkalar ve harç bitene kadar bu işlemi tekrarlayın sosdan kalan olursa üzerine sürebilirsiniz yoksa 1 yumurtayı çırpın ve sürün kızarana kadar pişirin ve muhakkak ılıkken lezzetine bakın........
afiyetle...........

3 yorum:

  1. Benim buzlukta ıspanaklılar bitti, tekrar ıspanak alınıp yapılacak. Benim dem en çok yıkaması yoruyor. Ellerine sağlık.

    Sevgiler
    Evren

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık ne güzelde kızarmış.
    Katılıyorum bende bir kilo ıspanak için bir ton su harcamaktan vicdan azabı çekiyorum zahmeti de cabası,ama çokta seviyorum helede börekte.

    YanıtlaSil
  3. bende ayni böyle yapiyorum bu böregi ama hic pisirmeden cig olarak yufkalara sariyrum cig olarak da bir deneyin derim

    YanıtlaSil

cretsizSayac.com kodu baslangici-->
hit counters